این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 1 دی 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۹، شماره ۲۲، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
بررسی ترکیب شیمیایی، الگوی اسیدهای چرب، فعالیت آنتی اکسیدانی و تولید گاز بقایای انار
چکیده فارسی مقاله
هدف از این آزمایش، بررسی ارزش تغذیهای بقایای حاصل از آبگیری انار (تفاله دانه و پوست) و پتانسیل آن در تهیه سیلاژ، در مقایسه با علوفه ذرت بود. ابتدا مقدار کافی بقایای تازه انار از یک کارخانه تولید آب میوه در فصل پاییز تهیه شد. سپس ترکیب شیمیایی، الگوی اسیدهای چرب، ترکیبات فنولیک و فراسنجههای تولید گاز در نمونههای خشک بقایای انار و علوفه ذرت اندازهگیری شد. شاخصهای مربوط به تهیه سیلاژ در نمونههای تازه تعیین شد. نتایج نشان داد که درصد ماده خشک، پروتئین خام، چربی، NFD، ADF و لیگنین در تفاله دانه بیشتر (05/0 >P) از پوست انار بود. اما، درصد کربوهیدرات محلول در آب و خاکستر تفاله دانه از پوست انار کمتر (05/0 >P) بود. پوست انار حدود 2 برابر علوفه ذرت کربوهیدرات محلول در آب داشت. علاوهبراین، پوست انار حاوی مقدار زیادی ترکیبات فنولیک (17/6 درصد) تانن کل (4/5 درصد) و فعالیت آنتیاکسیدانی (1/99 درصد) بود. تفاله دانه و پوست انار بترتیب 3/88 و 9/77 درصد اسیدچرب غیر اشباع داشتند و سهم پونیسیک اسید در تفاله دانه و پوست انار به ترتیب 9/64 و 9/46 درصد از کل اسیدهای چرب بود. فراسنجههای تولید گاز نشان داد که انرژی قابل متابولیسم، انرژی خالص برای شیردهی، اسیدهای چرب کوتاه زنجیر و قابلیت هضم ماده آلی در تفاله دانه و پوست انار کمتر (05/0 >P) از علوفه ذرت بود. ظرفیت بافری مخلوط دانه و پوست انار (1:4) در محدوده مناسب برای تهیه سیلاژ بود. ظرفیت نگهداری آب در مخلوط دانه و پوست کمتر (05/0 >P) از علوفه ذرت تعیین شد. نتیجه گرفته شد که مخلوط دانه و پوست انار (1:4) دارای ترکیبات شیمیایی مناسب برای تهیه سیلاژ است و با توجه به فعالیت آنتی اکسیدانی و الگوی اسیدهای چرب، به عنوان یک ماده خوراکی ارزشمند میتواند جایگزین بخشی از سیلاژ مورد نیاز نشخوارکنندگان شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Evaluating chemical composition, fatty acid profiles, antioxidant activity and nutritive value of pomegranate by-product using in vitro gas production technique
چکیده انگلیسی مقاله
This study was conducted to determine the important nutritional properties of pomegranate by-product (seed and peel) for evaluating its potential in silage preparation compared to corn forage. At first, enough fresh pomegranate by-product was prepared from a fruit juice factory in the fall season. Then, the chemical composition, fatty acid profiles, phenolic compounds and gas production parameters were measured in dried pomegranate and corn forage samples. Also, the parameters of silage preparation were determined in fresh samples. The results showed that dry matter, crud protein, ether extract, neutral detergent fiber, acid detergent fiber and lignin content of pomegranate seed was higher (P < 0.05) than peel. But, the water soluble carbohydrates and ash content of pomegranate seed was lower (P < 0.05) than pomegranate peel. The water soluble carbohydrates in pomegranate peel was about two times more than corn forage. Moreover, pomegranate peel had high content of phenolic compounds (6.17%), total tannin (4.5%) and antioxidant activity (99.1%). Pomegranate seed and peel had 88.3% and 77.9% unsaturated fatty acids, respectively and the punicic acid content of pomegranate seed and peel was 64.9% and 46.9% of total fatty acids, respectively. The gas production parameters showed that metabolizable energy, net energy for lactation, short chain fatty acid, and organic matter digestibility in pomegranate seed and peel were lower (P < 0.05) than corn forage. The buffering capacity of the mixture of pomegranate seed and peel (1:4) was in the proper range for the preparation of silage. Water storage capacity in the mixture of pomegranate seed and peel was lower (P < 0.05) than corn forage. It was concluded that the mixture of pomegranate seed and peel (1:4) has suitable chemical composition for preparation of silage, and due to the its antioxidant activity and fatty acids profile, could be considered as a valuable feed ingredient in replacement with the part of ruminant's required silage.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
احمد ریاسی | Ahmad Riasi
Isfahan University of Technology
دانشگاه صنعتی اصفهان
سیمین خورسندی | Simin Khorsandi
Isfahan University of Technology
دانشگاه صنعتی اصفهان
محمد خوروش | Mohammad Khorvash
Isfahan University of Technology
دانشگاه صنعتی اصفهان
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-952-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه نشخوارکنندگان
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات