این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 1 دی 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۹، شماره ۲۲، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
تاثیر مصرف باقلا (Broad Bean) بر خصوصیات فیزیکی بیضه، ویژگی های کمی و کیفی اسپرماتوزوئید اپیدیدیمی قوچ زل
چکیده فارسی مقاله
هدف از این پژوهش بررسی استفاده از سطوح مختلف باقلا بر خصوصیات فیزیکی بیضه و ویژگی های کمی و کیفی اسپرماتوزوئید اپیدیدیمی قوچ نژاد زل بود . شانزده راس قوچ در حال رشد با وزن تقریبی 1±29 کیلو گرم انتخاب و به طور تصادفی در 4 تیمار و 4 تکرار در قالب طرح کاملا تصادفی به مدت 75 روز نگهداری شدند . تیمارهای آزمایشی با چهار سطح مختلف باقلا (صفر، پنج درصد، 10 درصد و 15 درصد) بودند . پس از دوره 75 روزه ، قوچها کشتار شده و طول ، عرض، قطر و وزن بیضه ها اندازه گیری شد. نتایج حاصله نشان داد که سطوح مختلف باقلا سبب اختلاف معنی دار درصد اسپرماتوزوئید ها با حرکت پیش رونده و درصد اسپرماتوزوئید متحرک در درصد های 5 تا 15 نسبت به تیمار شاهد شد (5% >p). درصد اسپرماتوزوئید غیرطبیعی در تیمار 15 درصد باقلا بیشترین مقدار را به خود نسبت داد. افزودن باقلا به جیره منجر به افزایش درصد اسپرماتوزوئید زنده و کاهش اسپرماتوزویید های مرده نسبت به تیمار شاهد شد (5% >p). افزودن باقلا به جیره های آزمایشی نتوانست بر وزن، قطر ، عرض ، و طول بیضه ، همچنین غلظت اسپرماتوزوئید و سلامت غشای پلاسمایی اسپرماتوزویید تاثیر معنی دارداشته باشد. با توجه به نتایج به دست آمده در این پژوهش سطح 5% و 10% باقلا در جیره توانست ویژگی های کمی و کیفی اسپرماتوزوئید ها را بهبود بخشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
، اپیدیدیمیس، اسپرماتوزوئید، باقلا، بیضه، زل
عنوان انگلیسی
Impact of Broad Bean on the physical properties of testis, quantitative and qualitative characteristics of epididymal spermatozoa of Zell ram
چکیده انگلیسی مقاله
The aim of this study was to evaluate the effect of broad bean on physical properties of testis and epididymal spermatozoa qualitative and quantitative characteristics of the ram Zell breed. The sixteen sexually matured rams weight of approximately 29±1 kg were selected and randomly divided into four treatments and four replicates in a completely randomized design. The treatments included: 1) control diet, 2) control diet + 5% broad bean, 3) control diet + 10% broad bean, and 4) control diet + 15% broad bean. At the end of the experiment (75 days) characteristics of spermatozoa and testicle properties were measured. The results showed that different levels of broad bean from 5% to 15% increased the total motility and progressive motility of spermatozoa compared to the control group (P< 0.05). The high percentage of abnormal spermatozoid were seen in the 15% broad bean group. Addition of broad bean to the rations increased the percentage of live spermatozoa and decreased the percentage of dad spermatozoa in comparison to the control group (P< 0.05). Broad bean feeding was not influenced on plasma membrane integrity of spermatozoa and testicular properties of testes. In conclusion, the addition of broad bean to basal ration improved some spermatozoa characteristics at the levels of 5 and 10 % .
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Broad Bean, Epididymis, Testis, Zell breed, Spermatozoa
نویسندگان مقاله
بهرام شهره | Bahram Shohreh
دانشگاه علوم کشاورزی ساری
میثم قلی نژاد | Meysam Gholinezhad
دانشگاه علوم کشاورزی ساری
حمید دلدار | Hamid Deldar
دانشگاه علوم کشاورزی ساری
علیرضا جعفری صیادی | Alireza Jafari Sayadi
دانشگاه علوم کشاورزی ساری
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-902-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
فیزیولوژی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات