این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۹، شماره ۲۲، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی تاثیر سطوح مختلف نانوذرات کورکومین بر کیفیت تخم مرغ، فرآسنجه های خونی، پاسخ ایمنی و قابلیت هضم آن در مرغ های تخمگذار
چکیده فارسی مقاله این مطالعه با هدف ارزیابی تاثیر سطوح مختلف نانو ذرات کورکومین بر شاخص های کیفیت تخم مرغ، فراسنجه های  بیوشیمیایی خون، پارامترهای  ایمنی و همچنین قابلیت هضم آن در مرغ های تخمگذار انجام شد. تعداد 160 قطعه مرغ تخم­گذار سویه های- لاین با سن 60 هفتگی در قالب طرح کاملا تصادفی شامل چهار تیمار، چهار تکرار و هر تکرار حاوی ده پرنده مورد استفاده قرار گرفت. تیمار های مورد استفاده در این آزمایش شامل سطوح مختلف نانو ذرات کورکومین (صفر،  400 ، 800 و 1200 میلی­گرم در کیلوگرم جیره) بود که از طریق جیره غذایی در اختیار پرندگان قرار گرفت. صفات کمی و کیفی تخم مرغ هر دو هفته یکبار ارزیابی شدند.  بررسی فراسنجه های بیوشیمیایی سرم در میان و پایان دوره آزمایش انجام گرفت و در هفته ششم آزمایش گلبول قرمز گوسفندی تزریق شد و سپس در هفته های، هفتم و هشتم آزمایش فاکتورهای ایمونولوژی سرم مورد ارزیابی قرار گرفت. افزودن سطوح مختلف نانوذره کورکومین اثر معنی داری بر ضخامت پوسته نداشت، اما در هفته های انتهایی آزمایش بر شاخص رنگ زرده اثر معنی داری نشان داد (05/0>P). در بررسی فرآسنجه های بیوشیمایی سرم در میان دوره، غلظت آنزیم­های آلانین آمینو ترانسفراز (ALT) و آسپارتات آمینو ترانسفراز (AST)، به طور معنی داری تحت تاثیر نانوذره کورکومین قرار گرفت (05/0>P)، اما در پایان دوره آزمایش غلظت کلسترول، LDL وHDL  و نسبت بین این دو تحت تاثیر مصرف دوزهای نانوذره کورکومین قرار گرفت(05/0>P). سطح 400 میلی گرم نانوذره کورکومین بیشترین تیتر آنتی بادی را نسبت به تیمار شاهد نشان داد(05/0>P). سطوح 400 و 800 میلی گرم نانوذره بیشترین میزان هضم و جذب کورکومین را نشان دادند(05/0>P). نانوذره کورکومین در دوز های کم (400 میلی گرم) اثرات مثبت و پایداری در پایان دوره آزمایش بر فراسنجه های بیوشیمیایی، ایمنولوژی سرم، قابلیت هضم و همچنین بر رنگ زرده تخم مرغ داشت. 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of different levels of nanoparticle curcumin on egg quality, blood parameters, Immune response and digestibility in Laying Hens
چکیده انگلیسی مقاله This study was conducted to investigate the effect of different levels of dietary nanoparticels curcumin on egg quality, serum biochemical, immune response and digestibility of laying hens. A total of 160 laying hens (Hy-line w-36) at 60 weeks of ages, were used in a completely randomized design, with four treatments and four replicates and 10 hens each. Dietary treatments were a basal diet without nano curcumin (control) and diets containing 400, 800 and 1200 mg nanomicelles curcumin per kg of diet. Egg quality and quantity variables were measured bi-weekly. The serum biochemical parameters were measured in the middle and at the end of experiment. In sixth week of trail, SRBC was injected to breast mucle and then serum immunological factors were mausured at seven and eight of weeks. Addition of nano curcumin had no effect on shell thickness, but in the final weeks of experiments nono curcumin showed significant effect on yolk color. It was revealed that ALT and AST concentration were significantly affected (P< 0.05) by the nano curcumin dosages. At the end of experiment, concentrate cholesterol, LDL concentrations and HDL: LDL ratio was affected by consuming levels (P< 0.05). 400 mg of nano curcumin showed the best immune response compared to control group. The highest amount of absorption was revealed in 800 and 1200 mg nanoparticles. Low levels of nano curcumin (400 mg) showed the positive and consistent effects on serum biochemical and immunological parameters, Curcumin digestibility and also yolk color.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله رضا دلیری | reza daliri


حسن کرمانشاهی | Hasan kermanshahi


البوالقاسم گلیان | Abolghasem Gholiyan


محمود رضا جعفری | Mohmod Reza Jafari


جلیل توکل افشاری | Jalil tavakol afshari



نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-883-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه طیور
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات