این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۹، شماره ۲۲، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی تاثیر جیره‌های با انرژی متابولیسمی متفاوت بر خصوصیات و ترکیب فیزیکی و شیمیایی لاشه بزغاله‌های نر
چکیده فارسی مقاله این تحقیق به منظور بررسی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی لاشه بزغاله‌های نر پرواری با  استفاده از نسبت­های مختلف انرژی قابل متابولیسم انجام شد. از36 رأس بزغاله نر سیاه لری (بومی) بعد از شیرگیری (چهار ماهگی) با میانگین وزن شروع پروار 25 کیلوگرم در جایگاه بسته با سه جیره‌ متفاوت به ترتیب حاوی 2، 4/2و 8/2 مگاکالری در کیلوگرم انرژی قابل متابولیسم و14 درصد پروتئین خام استفاده شد. در پایان آزمایش از هر تیمار شش رأس بز ذبح و پس از تفکیک و تجزیه فیزیکی لاشه‌ها، ترکیب شیمیایی آن‌ها نیز تعیین گردید. نتایج نشان داد که مناسب ترین بازده لاشه 5/46 درصد  و وزن بدن خالی 91 درصد در جیره حاوی 8/2 انرژی متابولیسمی مشاهده شد(05/0>P). بیشترین درصد قطعات با ارزش لاشه شامل سردست، ران و راسته به ترتیب 2/23، 5/28 و 9/20 در صد با مصرف 8/2 مگاکالری در کیلوگرم انرژی قابل متابولیسم بدست آمد(05/0>P). بالاترین درصد گوشت بدست آمده از قطعات ران و راسته به ترتیب 5/74 و 1/57 درصد و حداکثر سطح مقطع ماهیچه راسته و طول آن نیز در جیره با مصرف انرژی قابل متابولیسم 8/2 مگاکالری بر کیلوگرم ماده خشک حاصل شد (05/0>P). بیشترین درصد پروتئین لاشه در جیره یک با مقدار 7/22 درصد و کمترین در جیره دو با مقدار 1/21 درصد مشاهده و تفاوت بین درصد پروتئین جیره 1 و 2 معنی‌دار بود (05/0>P). به طور کلی با توجه به نتایج این آزمایش می توان گفت جیره با انرژی متابولیسمی 8/2 مگاکالری در بین جیره های مذکور موجب عملکرد بهتر خصوصیات فیزیکی و شیمیایی لاشه شده و برای پروار بزغاله‌ها مناسب تر است.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله بزغاله پرواری، انرژی جیره ، لاشه، ترکیب فیزیکی و شیمیایی

عنوان انگلیسی Effect of diets with different levels of metabolizable energy on physical and chemical carcass characteristic of male kids
چکیده انگلیسی مقاله This research was carried out to investigate of physical and chemical carcass characteristic of fattening kids were using 36 native weaned male kids in closed nutrition system. They were received different diets of 1, 2 and 3 by levels of 2, 2.4 and 2.8 Mcal/kg DM metabolizable energy (ME) respectively and 14 per cent crud protein. At the end of experiment 6 kids of each treatment randomly were selected, slaughtered and carcass physical and chemical determined. The result showed that the best of carcass efficiency and empty body weight was 46.5 and 91 per cent respectively which observed in diets of 2.8 Mcal/kg DM of ME (P< 0.05).The highest percentage of valuable parts of carcass included shoulder, leg and eye muscle were 23.2, 28.5 and 20.9 per cent respectively (P< 0.05) which seen in diets of 2.8 Mcal/kg DM of ME. Also, The highest percentage of given meat was by the leg and eye muscle and the value was 74.5 and 57.1 per cent, in addition, maximum eye muscle area and length of eye muscle was observed by consumed of 2.8 Mcal/kg DM  ME (P< 0.05). The highest percentage of carcass protein was 22.7 which observed in diet 1, but the lowest was 21.4 per cent which was seen in diet 2 (P< 0.05). In conclusion, the feed of 2.8 Mcal/kg DM ME can improve slaughter characteristics, carcass physical and chemical composition, and better for these kids.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مرتضی کرمی | Morteza Karami
AREEO
تحقیقات و آموزش کشاورزی


نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-956-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه نشخوارکنندگان
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات