این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
ابن سینا
، جلد ۱۸، شماره ۱، صفحات ۶۱-۶۶
عنوان فارسی
تولید شیر کاکائوی حاوی باکتریهای پروبیوتیک ریزپوشانی شده به عنوان محصول فراویژه جهت استفاده در شرایط رزم
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: محصولات شیری پروبیوتیک با ویژگیهای ارزشمند تغذیهای ودرمانی، از موضوعات مهم حال حاضر عرصه تغذیه و پزشکی هستند. هدف این مطالعه تولید شیر کاکائوی حاوی باکتریهای پروبیوتیک ریزپوشانی شده بود. روش بررسی: در این مطالعه باکتریهای پروبیوتیک لاکتوباسیلوس کازئی و بیفیدیوباکتریوم انیمالیس بهصورت آزاد و ریزپوشانی شده به داخل شیرکاکائو تزریق شدند. برای ریزپوشانی کردن از آلژینات سدیم و نشاسته مقاوم با روش اکستروژن استفاده شد. تغییرات شمار باکتریها و مقبولیت حسی نمونهها طی 21 روز نگهداری در دمای 5 درجه سانتیگراد مورد بررسی قرار گرفت. همچنین با ایجاد شرایط شبیهسازی شده معدی رودهای میزان زندهمانی باکتریها در محصول بررسی گردید. یافتهها: در محصول شیر کاکائو و در شرایط شبیهسازی شده معدی رودهای میزان زندهمانی باکتریهای ریزپوشانی شده در تمام شرایط، بهطور معنیداری بیشتر از باکتریهای آزاد بود (05/0>p). بحث و نتیجهگیری: بر اساس ارزیابی حسی و فیزیکوشیمیایی انجام شده، میتوان محصول شیر کاکائوی حاوی باکتری ریزپوشانی شده لاکتوباسیلوس کازئی با زمان ماندگاری 6 روز و باکتری بیفیدیوباکتریوم انیمالیس با زمان ماندگاری 9 روز تولید نمود. استفاده از این قبیل محصولات در شرایط رزم با توجه نقش مهم آنها در پیشگیری از بیماریها و تقویت سیستم ایمنی پیشنهاد میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
لاکتوباسیلوس کازئی، بیفیدوباکتریوم، ریزپوشانی، پروبیوتیکها
عنوان انگلیسی
Producing of chocolate milk containing microencapsulated probiotic bacteria as a functional food for use in time of war
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Probiotic milk products with valuable nutritional and health properties is one the most important issues of nutrition and medicine. The aim of present study was to produce chocolate milk containing microencapsulated probiotic bacteria. Materials and methods: In the present study, the Lactobacillus casei and Bifidobacterium animalis were injected into chocolate milk both in free and microencapsulated forms. Sodium alginate and resistant starch were used for microencapsulation via extrusion method. The changes in probiotic bacteria count and their sensory acceptability were evaluated at 5°C for 21 days. Also, survival rate of bacteria was determined in simulated gastrointestinal conditions. Results: The significant survival rates of microencapsulated bacteria was observed in chocolate milk and also in simulated gastrointestinal condition in all conditions (p< 0.05). Conclusion: Based on the sensory physicochemical evaluations, the chocolate milk can be produced containing microencapsulated Lactobacillus casei and Bifidobacterium animalis with expiration time of 6 and 9 days, respectively. Given the important role of such products in disease prevention and boosting the immune system, so the use of them is recommended in time of war.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
رضا قاسم نژاد | r ghasemnezhad
تهران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذائی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
ودود رضویلر | v razavilar
تهران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، دانشکده تخصصی دامپزشکی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
کیانوش خسروی دارانی | k khosravi darani
تهران، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، گروه تحقیقات صنایع غذایی
سازمان اصلی تایید شده
: انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور
نشانی اینترنتی
http://ebnesina.ajaums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-228-2&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
کاربردی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات