این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 4 دی 1404
ابن سینا
، جلد ۱۷، شماره ۱، صفحات ۱۹-۲۵
عنوان فارسی
تأثیر مصرف کوتاهمدت کاکائو بر عوامل هموگلوبین و هماتوکریت خون پس از یک جلسه فعالیت فزایندهی واماندهساز
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: کاکائو دارای پلیفنول بوده و مطالعات ارتباط معکوسی بین مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی و مصرف پلیفنولها را نشان میدهند. لذا این تحقیق با هدف بررسی اثر کاکائو با مقدار مشخص بر عوامل هموگلوبین و هماتوکریت متعاقب فعالیت واماندهساز انجام گرفت. روش بررسی: 11 کاراتهکای نخبهی مرد سالم پس از خونگیری مرحلهی اول، در دو هفتهی متوالی و بهصورت تصادفی بطریهای حاوی محلول دارونما یا کاکائو را به مقدار mg/kg 5 مصرف کرده و دو ساعت بعد از آن، آزمون بروس را انجام دادند. بلافاصله قبل، بلافاصله و یک ساعت پس از انجام آزمون، نمونهگیری خونی مراحل دوم، سوم و چهارم انجام شد. دادههای جمعآوری شده با استفاده از آزمونهای استنباطی تی مستقل، تحلیل واریانس آنوا در اندازهگیریهای مکرر و آزمون بونفرونی در سطح 01/0 تجزیه و تحلیل شدند. یافتهها: یافتهها نشان داد که تفاوت معنیداری در مقادیر هموگلوبین و هماتوکریت بین مراحل دوم و سوم هر دو گروه وجود داشت. با این وجود بههنگام مصرف کاکائو، تفاوت معنیداری بین مراحل مختلف زمانی در مقادیر هموگلوبین و هماتوکریت دو گروه دیده نشد. بحث و نتیجهگیری: نتایج حاصل از تحقیق حاضر بیانگر عدم تغییر مقادیر هموگلوبین و هماتوکریت بهدنبال مصرف کاکائو (قبل از فعالیت ورزشی و بعد از آن، هر دو) بود. با این حال نیاز به تحقیقات بیشتری با توجه به عوامل نوع، جنس و سن آزمودنیها، میزان آمادگی و تعداد آنها، زمان و نوع قرارداد تمرین و فعالیت درماندهساز، شدت، مدت و تواتر فعالیت، شرایط محیطی، مقدار کاکائو و قرارداد مصرف آن وجو دارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ورزش، کاکائو، هموگلوبین، هماتوکریت
عنوان انگلیسی
Effect of short- term cocoa supplementation on hemoglobin and hematocrit after an incremental exhaustive exercise
چکیده انگلیسی مقاله
Background: It has been shown that polyphenol-rich foods, such as cocoa, promote health and attenuate, or delay the onset of cardiovascular disease (CVD). The aim of this study was to effect of short-term cocoa supplementation on hemoglobin (Hb) and hematocrit (Hct) after an incremental exhaustive exercise. Materials and methods: Eleven male elite karate-ka were participated in the study. Bruce exercise test was performed as an incremental exhaustive protocol on two occasions, one week apart. In a double-blind design, each participant received either a volume of cocoa solution or placebo (5 mg/kg) before exercise trial. Venous blood samples were collected 2h prior to exercise (base-line), pre, post and 1h after completion of each trial. Differences were examined using Bonferroni test, t-test and two-factor analysis of variance (ANOVA) with repeated measures as appropriate. Results: After the Bruce test, there was significant increase in Hb and Hct levels in both groups (p< 0.01). The results showed that in cocoa group, changes of Hb and Hct variables were not significant in all four blood sampling stages. Conclusion: Our results indicated that cocoa did not change the Hb and Hct levels, neither before nor after the exercise. About cocoa and exercise effects on Hb and Hct factors, we need too many researches and investigations (with respect to subjects, exercise protocol, environmental propositions, and cocoa protocol) in future.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Exercise, Cocoa, Hemoglobin, Hematocrit
نویسندگان مقاله
حسین شیروانی | h shirvani
وحید سبحانی | v sobhani
مهدی سلیمانی | m soleimani
علیرضا شمس الدینی | ar shamsoddini
امیر امینی | a amini
الیاس کوثری | e kousari
ابوالفضل شکیبایی | a shakibayi
نشانی اینترنتی
http://ebnesina.ajaums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-108-4&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات