این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
ابن سینا
، جلد ۱۷، شماره ۱، صفحات ۳۳-۳۸
عنوان فارسی
تأثیر مصرف خوراکی پودر تخم شنبلیله بر پروفایل لیپیدی
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: نقش گیاهان مختلف در کاهش چربیهای خون و در نتیجه کاهش بیماریهای قلبی- عروقی شناخته شده است. این مطالعه با هدف بررسی تأثیر مصرف خوراکی پودر تخم شنبلیله بر پروفایل لیپیدی طراحی گردید. روش بررسی: این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی بوده و بر روی 49 بیمار با چربی خون بالاتر از حد طبیعی که داروهای کاهنده چربی خون مصرف نمیکردند، صورت گرفت، بیماران به طور تصادفی بین دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شده (24نفر مداخله و 25 نفر کنترل). گروه مداخله روزانه 5 گرم پودر دانه شنبلیله را بصورت ساشههای بسته بندی شده به مدت 8 هفته همراه غذا دریافت کرد. سطح لیپیدها و قند خون ناشتا و شاخص توده بدن بیماران در ابتدا و انتهای مطالعه اندازه گیری و با استفاده از آزمون تی زوجی مقایسه شد. یافتهها: نتایج این بررسی حاکی از کاهش معنیداری در میزان قند خون ناشتا، کلسترول تام، تریگلیسرید و LDL در گروه مداخله بود (05/0p<). میزان HDL و شاخص توده بدن در هر دو گروه در طول مطالعه تغییر معنیداری نداشت. بحث و نتیجهگیری: مطالعه حاضر نشان داد که مصرف پودر دانه شنبلیله در کاهش چربیهای خون بیماران هایپر لیپیدمیک مؤثر میباشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
تخم شنبلیله، هایپرلیپیدمی، چربی خون
عنوان انگلیسی
Effect of oral administration of fenugreek seeds powdered on lipid profile
چکیده انگلیسی مقاله
BBackground: The role of various herbs in reducing blood lipids and therefore risk of cardiovascular disease has been identified. The present study aimed to evaluate the effect of oral administration of powdered Fenugreek seed on the lipid profile. Materials and methods: This was a clinical trial study and conducted on 49 hyperlipidemia patients who were not use lipid-lowering medications. Patients were randomly divided into treatment (n=24) and control (n=25) groups. The treatment group received 5g/d of powdered of fenugreek seeds (as a package) with food for 8 weeks. BMI, total cholesterol, triglyceride, LDL, HDL, and FBS of patients were measured at the beginning and end of the study and finally data were compared using paired t-test. Results: The results indicated significant decrease (p< 0.05) among treatment group in LDL, total cholesterol, triglyceride and FBS. There was no significant change was seen in HDL and BMI of patient in neither of the two groups. Conclusion: This study showed that consumption of fenugreek seeds powdered is effective in reducing of blood lipids in hyperlipidemia patients.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Fenugreek, Hyperlipidemia, Lipids
نویسندگان مقاله
الهه یوسفی | e yousefi
رزا زاوشی | r zavoshy
مصطفی نوروزی | m noroozi
حسن جهانی هاشمی | h jahani hashemi
سعید زارعی | s zareiy
کامیاب علیزاده | k alizade
کتایون زیاری | k ziary
نشانی اینترنتی
http://ebnesina.ajaums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-143-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات