این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
پرستار و پزشک در رزم
، جلد ۲۰۱۲، شماره ۱۵، صفحات ۱۲-۱۴
عنوان فارسی
بررسی میزان آفلاتوکسین B۱ و M۱ در تعدادی از مواد غذایی موجود در انبارهای مواد غذایی یگانهای نزاجا در تهران در سال ۱۳۹۰
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: انواع قارچهای آسپرژیلوس از مهمترین گونههای مولد آفلاتوکسینهای B1، B2، G1 و G2 در مواد غذایی میباشند. آفلاتوکسینهای M1 و M2 متابولیتهای هیدروکسیله شده آفلاتوکسینهای B1 و B2 هستند. هدف از اجرای این مطالعه بررسی وضعیت آلودگی مواد غذایی به آفلاتوکسین در انبارهای مواد غذایی نزاجا بوده است. بدین منظور از 4 نوع مواد غذایی شامل برنج، آرد گندم، پنیر و ماست درسال 1390 نمونهگیری و آزمایش به عمل آمد. مواد و روشها: این مطالعه یک مطالعه مقطعی میباشد که در سال 1390 بر روی 4 ماده غذایی صورت پذیرفت. از هر نوع ماده غذایی در هر یگان تعداد 20 نمونه مطابق با استانداردهای ملی نمونهگیری به عمل آمد. میزان آفلاتوکسین B1 و آفلاتوکسین M1 در محصولات یاد شده توسط الیزا تعیین گردید. یافتهها: از 160 نمونه اخذ شده از هر یک از این مواد، 37/4% از نمونههای برنج، 12/8% از نمونههای آرد گندم، 25/21% از نمونههای پنیر و 62/5% از نمونههای ماست به آفلاتوکسین آلوده بودند. نمونههای برنج، آرد گندم، پنیر و ماست به ترتیب دارای 625/0%، 25/1%، 5% و 87/1% آلودگی بیش از حد مجاز آفلاتوکسین بودند. بحث و نتیجهگیری: در مجموع میزان آلودگی مواد غذایی به آفلاتوکسین در نمونههای مواد غذایی موجود در یگانهای نزاجا پایینتر از میانگین کشوری بود که این امر میتواند به علت آزمایشهای میکروبی و قارچی بر نمونههای دریافتی از کارخانهها باشد. البته با توجه به این که نمونهگیریها عمدتاً در فصل تابستان انجام گرفتهاند، تغذیه دامها با علوفه تازه نیز میتواند باعث کاهش قابل توجه آفلاتوکسین در فرآوردههای لبنی گردد. موثرترین و مهمترین راههای کنترل آلودگی، تولید فرآوردههای فاقد آفلاتوکسین و یا میزان پایین آن میباشد که عمدتاً با نگهداری، بستهبندی و فرآوری مناسب مواد غذایی پدید میآید.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آفلاتوکسین، برنج، آرد گندم، پنیر، ماست، نزاجا
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
کیوان کوهیان |
اداره بهداشت و درمان نزاجا
سازمان اصلی تایید شده
: اداره بهداشت و درمان نزاجا
محمد حسن کاظمی گلوگاهی | mohammad hassan kazemi galougahi
اداره بهداشت و درمان نزاجا
سازمان اصلی تایید شده
: اداره بهداشت و درمان نزاجا
مرتضی اکبری |
اداره بهداشت و درمان نزاجا
سازمان اصلی تایید شده
: اداره بهداشت و درمان نزاجا
نشانی اینترنتی
http://npwjm.ajaums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-42&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات