این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 آذر 1404
فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران
، جلد ۲۸، شماره ۴، صفحات ۲۵۹-۲۶۹
عنوان فارسی
میانکنش ژنتیک و تغذیه و ارتباط آن با خطر ابتلا به سرطان
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: سرطان از جمله بیماریهای پیچیدهای است که در بروز آن مجموعهای از عاملهای ژنتیکی و محیطی مشارکت دارند. تغذیه از جمله عاملهای محیطی است که به سهم خود میتواند از بروز سرطان و بیماریهای دیگر پیشگیری کرده یا موجب آنها شود. هر یک از اجزاء رژیم غذایی در مهار رشد سلولهای توموری، سازوکاری را بهکار میگیرند و یا در مسیرهای علامت رسانی (signaling) سلول با مولکولهای دیگر میانکنش برقرار میکنند. در این مقاله مروری، مباحث "ژنومیک تغذیهای" و "ژنتیک تغذیهای" مطرح شده است. "ژنومیک تغذیهای" اثر تغذیه بر روی بیان ژن و در نتیجه بر روی پروتئوم و متابولوم را بررسی میکند. ژنتیک تغذیهای اثر واریانتهای ژنی در پاسخ به مواد غذایی در افراد را مطالعه میکند، به نحوی که واریانتهای ژنی در افراد میتواند پاسخ آنها به مواد غذایی را تغییر دهد. همچنین اجزاء غذایی میتوانند موجب تغییرات اپی ژنتیکی و درنتیجه تغییر بیان ژن شوند. نشان داده شده است که تغذیه بر طول تلومر کروموزوم ها نیز اثر میگذارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
سرطان، ژنتیک تغذیهای، ژنومیک تغذیهای، تغییرات اپیژنتیکی
عنوان انگلیسی
Genetic and nutrition interaction and its association with the risk of cancer
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Cancer is one of the most complex diseases which involves a combination of genetic and environmental factors. Nutrition is one of the environmental factors which can prevent cancer and other diseases or result them. Each of the dietary components uses the mechanism to inhibit the growth of tumor cells or interacts with other molecules in cell signaling pathways. In this review article, in particular the topics of "nutritional genomics" and "nutritional genetics" have been raised. "Nutritional genomics" studies the effect of nutrition on the expression of the gene and consequently on proteomics and metabolomics. "Nutritional genetics" investigates the effect of gene variants in response to foods in humans so that the gene variants in humans can change their response to foods. Also, food components can cause epigenetic changes and consequently, alter the gene expression. It has been shown that nutrition also affects the length of the telomere of the chromosomes.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
محمدرضا نوری دلویی | Mohammad Reza Noori-Daloii
PhD of Medical Molecular Genetics, Department of Medical Genetics, School of Medicine, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
دکترای ژنتیک مولکولی پزشکی، گروه ژنتیک پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
مائده عرب پوز | Maedeh Arabpour
MSc student in Human Genetics, Department of Medical Genetics, School of Medicine, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
دانشجوی کارشناسی ارشد ژنتیک انسانی، گروه ژنتیک پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
نشانی اینترنتی
http://iau-tmuj.ir/browse.php?a_code=A-10-1-550&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/49/article-49-1133246.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
ژنتیک
نوع مقاله منتشر شده
مروری
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات