این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
Journal of Medical Bacteriology
، جلد ۴، شماره ۵, ۶، صفحات ۱۳-۱۸
عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Identification and Extraction of Chicken Egg Yolk Immunoglobulin from Egg by Polyethylene Glycol (PEG) Precipitation
چکیده انگلیسی مقاله
Background : Staphylococcus aureus strains exhibiting multiple antibiotic resistances are isolated from most communities and hospital infections. Treatment of patients with these infections has been difficult. The aim of this study was to detect and extract, the egg yolk immunoglobulin Y as a potential source of anti- S. aureus antibody. Methods : Specific IgY was produced by immunizing hens with formalin-killed S. aureus . The specificity of serum`s antibody was confirmed by ELISA method. The antibodies were extracted from egg yolk by polyethylene glycol (PEG) precipitation. Proteins were analysed by sodium dodecyl sulfate-polyacrylamide gel electrophoresis (SDS-PAGE). Results : Chicken egg yolk antibodies (IgY) were raised against S. aureus in the serum after injections. Up to 104 dilution specific antibodies were determined in serum. Conclusion : The results of the ELISA indicates the specificity of the immunoglobulin Y to the target antigen. In order to find a viable alternative to antibiotic treatments, more research must be done on the ability of these antibodies to inhibit the growth of S. aureus .
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Staphylococcus aureus, Serum, ELISA, Polyethylene Glycol
نویسندگان مقاله
دکتر محمد مهدی سلطان دلال | mohammad mehdi soltan dallal
department of pathobiology, food microbiology division, school of public health, tehran university of medical sciences, tehran, ir iran. food microbiology research center, tehran university of medical sciences, tehran, ir iran.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
عنایت الله کلانتر | enayatollah kalantar
food microbiology research center, tehran university of medical sciences, tehran, ir iran. dietary supplements and probiotic research center, alborz university of medical sciences, karaj, ir iran.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
لعیا کفعمی خراسانی | laya kafami khorasani
department of microbiology and immunology, alborz university of medical sciences, karaj, ir iran.
محمد حسن hoshdar تهرانی | mohammad hassan hoshdar tehrani
medicinal chemistry dept. shahid beheshti university of medical sciences, tehran, ir iran.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)
منیره زین العابدینی زمانی | monireh zeinolabedini zamani
department of pathobiology, food microbiology division, school of public health, tehran university of medical sciences, tehran, ir iran.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://jmb.tums.ac.ir/index.php/jmb/article/view/105
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
Original Articles
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات