این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
فصلنامه آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت ایران
، جلد ۱، شماره ۴، صفحات ۶۹-۸۰
عنوان فارسی
بررسی رفتارهای تغذیه ای و بهداشتی در دانش آموزان مقطع دبیرستان
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: تغذیه مناسب و متنوع و انجام رفتارهای بهداشتی سالم از اساسی ترین پایه های سلامت دانش آموزان می باشد. هدف از مطالعه حاضر بررسی رفتارهای تغذیه ای و بهداشتی در دانش آموزان مقطع دبیرستان شهر یزد می باشد. مواد و روش ها: مطالعه حاضر توصیفی از نوع مقطعی می باشد که در فصل بهار سال 1392 طراحی و اجرا شد. نمونه مورد بررسی 320 دانش آموز از دبیرستان های دولتی شهر یزد بوده که به روش نمونه گیری طبقه ای و تصادفی ساده انتخاب شده بودند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه نظام مراقبت مدرسه محور سلامت دانش آموزان (GSHS) بوده که دوبخش آن(بخش رفتارهای تغذیه ای و بهداشتی) پس از تایید روایی و پایایی آن مورد استفاده قرار گرفت. پس از تکمیل پرسشنامه ها، برای تجزیه و تحلیل اطلاعات، داده ها وارد نرم افزار آماری SPSS نسخه 16 شده و از آمار توصیفی(جداول فراوانی، میانگین و انحراف از معیار) و آزمون آماری استنباطی کای اسکوئر استفاده شد. یافته ها: بیش از 18 درصد از دانش آموزان همیشه صبحانه نمی خوردند. بیش از 48 درصد از دانش آموزان حداقل یکبار از نوشابه های گاز دار در روز مصرف می کردند، بیش از 64 درصد آنها طی هفت روز گذشته حداقل یکبار از غذاهای آماده مصرف می کردند. تنها 14 درصد از دانش آموزان همیشه دست های خود را قبل از خوردن غذا می شستند.کمتر از 8 درصد از دانش آموزان حاضر در این مطالعه در زمینه های مختلف بهداشت تغذیه و بهداشت فردی طی کلاس های خود آموزش دیده بودند. نتیجه گیری: برنامه ریزی صحیح و طراحی برنامه های آموزشی مناسب در جهت پرهیز از غذاهای آماده، بی کیفیت وسرشار از چربی و نمک و بطور کلی شیوه زندگی سالم و بهداشت فردی برای دانش آموزان ضروری به نظرمی رسد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
رفتارهای غذایی، رفتارهای بهداشتی، دانش آموز،
عنوان انگلیسی
Survey of health and nutritional behaviors among high school students
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Suitable and various nutrition and healthy behaviors of students is the most basic foundation of health. The aim of this study was survey of health and nutritional behaviors among high school students in Yazd city. Materials and methods: This was a descriptive (cross-sectional) study. The research sample consisted of 320 high school students in Yazd city who were selected through Stratified Random Sampling. Data collection instrument included two parts of the GSHS questionnaire (health and nutritional behaviors) which was completed by the students and the study data was analyzed via SPSS 16 software. Results: More than 18 percent of students do not always eat breakfast. More than 48 percent of the students at least once per day consumed from carbonated drinks. More than 64 percent of them consumed fast food at least once during the last seven days. Only 14 percent of students are always washed their hands before eating. Conclusion: Proper planning and design suitable training programs for avoid fast foods, poor quality and foods high in fat and salt, seems to be necessary for students.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Eating Behaviors, health behaviors, Student,
نویسندگان مقاله
حسن شهبازی | shahbazi h
دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
محمد حسین باقیانی مقدم | baghianimoghadam mh
گروه مبارزه با بیماری ها، دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد (Shahid sadooghi university of medical sciences)
زهرا خواجه | khjeh z
عباس اسماعیلی | esmaili a
معصومه کریمی | karimi m
شهناز علیان عجم | olyan sh
سازمان های دیگر
: سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت
نشانی اینترنتی
http://journal.ihepsa.ir/browse.php?a_code=A-10-81-3&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات