این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
بوم شناسی آبزیان، جلد ۸، شماره ۲، صفحات ۱۴-۳۰

عنوان فارسی بررسی اثر مقادیر مختلف نیتروژن و pHبر تولید بیومس، محتوای لیپید و ترکیب اسید چرب در اسپیرولینا ماژور
چکیده فارسی مقاله امروزه بیودیزل به دلیل مزیت‌های محیطی و پتانسیل تجدید پذیری‌شان، به‌عنوان یک سوخت مفید در دنیا مورد توجه قرار گرفته است. در این رابطه، ریز جلبک‌ها (سیانوباکتریها) به دلیل ترکیبات لیپیدی خود، به‌عنوان منابع مناسبی جهت تولید بیودیزل معرفی‌شده‌اند. هدف از این مطالعه، بررسی پتانسیل یک گونه از ریز جلبک‌ها به نام اسپیرولینا ماژور به‌عنوان یک تولیدکننده مناسب مواد خام بیودیزل می‌باشد. در این تحقیق، نمونه‌ها بعد از مرحله خالص‌سازی، در محیط کشت Zarrouk با دمای ◦C30، نور دائمی و 7 pH=نگهداری شدند. سپس تحت تأثیر مقادیر مختلف دو فاکتور محیطی نیتروژن (g/L5/1-25/0 (NaNO3= و pH (5 تا 8) تیمار شدند. نتایج نشان داد که میزان رشد و تولید ترکیبات مختلف به‌وسیله اسپیرولینا ماژور، با مقادیر دو فاکتور محیطی ارتباط دارند. غلظت پایین نیتروژن ( g/L25/0) و 5/7 pH= به‌عنوان بهترین شرایط برای افزایش میزان نرخ رشد، فتوسنتز، تولید اسیدهای چرب و سایر پارامترهای فیزیولوژیک ازجمله فیکوبیلی‌پروتئین‌ها و کلروفیل در نظر گرفته شدند (به استثناء کارتنوئیدها که به غلظت بالایی از نیتروژن نیاز دارند). به‌علاوه، آنالیز لیپیدها نشان داد که 80% اسیدهای چرب از نوع اشباع و غیراشباع با یک پیوند دوگانه بودند. همچنین پالمیتیک اسید و اولئیک اسید مهم‌ترین اسیدهای چرب جداسازی شده می‌باشند؛ بنابراین اسپیرولینا ماژور به دلیل تولید بالاترین و بهترین محتوای لیپیدی می‌تواند به‌عنوان یک کاندید مناسب برای سوخت بیودیزل معرفی گردد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله منصوره پاک نژادی |
گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس، تهران

فاطمه ملک احمدی |
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات، تهران

ندا سلطانی |
گروه میکروبیولوژی نفت، پژوهشکده علوم پایه کاربردی، جهاددانشگاهی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران


نشانی اینترنتی http://jae.hormozgan.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-510-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/662/article-662-1145905.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات