این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 6 دی 1404
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران
، جلد ۳۴، شماره ۵، صفحات ۷۵۷-۷۶۵
عنوان فارسی
کاربرد کروماتوگرافی گازی برای شناسایی و تعیین مقدار اسیدهای چرب دانه Ferulago angulate (Schlecht.) Boiss. و بررسی خواص فیتوشیمیایی آن
چکیده فارسی مقاله
گیاه چویل با نام علمی Ferulago angulate (Schlecht.) Boiss. متعلق به تیره چتریان (Apiaceae) است. بیش از 35 گونه در جهان و 7 گونه در ایران رشد میکند؛ سه گونه بومی آن شامل Ferulago phialocarpa Rech. f. & H. Reidl.، Ferulago contracta Boiss. & Hausskn. و Ferulago angulate (Schlecht.) Boiss. است. این پژوهش بهمنظور تعیین میزان و ترکیب اسیدهای چرب و اندازهگیری ترکیبهای فنلی، فلاونوئید، تانن و آنتیاکسیدان موجود در گیاه چویل بومی منطقه ایذه در استان خوزستان انجام شد. در این تحقیق اندامهای مختلف گیاه در اردیبهشت سال 1395 جمعآوری و در شرایط معین خشک گردید. اندازهگیری ترکیبهای موجود در دانه گیاه انجام شد. اندازهگیری محتوای فنل و فلاونوئید کل در عصارههای متانولی، اتانولی و آبی با استفاده از روش اسپکتروفتومتری انجام و نتایج حاصل برحسب میلیگرم گالیک اسید بر میلیگرم گیاه خشک برای نمونههای جمعآوری شده بیان گردید. میزان کل تانن برای هر یک از نمونههای جمعآوری شده، با استفاده از نمودار استاندارد بر حسب تانیک اسید و با استفاده از روش اسپکتروفتومتری اندازهگیری شد. فعالیت آنتیاکسیدانی گیاه، با استفاده از روش مهار رادیکال آزاد 2و΄2-دیفنیل 1-پیکریل هیدرازیل (DPPH) اندازهگیری شد. استخراج روغن موجود در گیاه از طریق دستگاه سوکسله و با استفاده از حلال n-هگزان انجام و برای شناسایی ترکیبهای موجود در روغن گیاه از روش GC-Mass استفاده شد. براساس نتایج این تحقیق که برای اولین بار بر روی دانه این گونه گیاه انجامشده است، معین گردید که دو اسید چرب اولئیک اسید (63.6%) و لینولئیک اسید (19.7%) بیشترین مقدار اسید چرب را به خود اختصاص دادند. از سوی دیگر کمترین مقدار درصد اسید چرب مربوط به میرستئیک اسید و هپتادکانوئیک اسید با (0.1%) است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
چویل (Ferulago angulate (Schlecht.) Boiss.)، فنل، فلاونوئید، تانن، آنتیاکسیدان،
عنوان انگلیسی
The application of gas chromatography to detect and analyze the fatty acids content and its phytochemical properties in Ferulago angulate (Schlecht.) Boiss.
چکیده انگلیسی مقاله
Chavil (Ferulago angulata (Schlecht.) Boiss.), belonging to the apiaceae family, consists of 35 species in the world. While seven species exist in Iran, three species including Ferulago phialocarpa, Ferulago contracta Boiss., and Ferulago angulata are native to Khuzestan province. The present research was conducted to determine the composition and content of fatty acids, phenolic compounds, flavonoid, tannin and antioxidant in Ferulago angulata native to Izeh region, Khuzestan province. In this research, different organs of the plant were collected in may 2016 and dried under certain conditions. The measurement of compounds in the seeds was performed. The content of phenol and total flavonoid in the methanol, ethanol, and water extracts was measured with spectrophotometric method and the results were expressed as mg of gallic acid per mg of dry matter. The total tannin content of samples was determined using tannic acid as standard spectrophotometrically. Furthermore, the antioxidant activity of plant extracts was evaluated by inhibiting free radical 2, 2'-diphenyl-1-picrylhydrazyl (DPPH). Oil extraction from seeds was carried out by Soxhlet apparatus using n-hexane as solvent, and the GC-Mass method was used to identify the compounds in the plant oil. According to the results of this research, carried out on the seeds of this plant for the first time, it was determined that oleic acid (63.6%) and linoleic acid (19.7%) had the highest content of fatty acid and the lowest content of fatty acid content was related to myristic acid and heptadecanoic acid (0.1%).
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
راضیه شیخی |
دانشجوی کارشناسی ارشد، گرایش فیتوشیمی، دانشکده علوم، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران
قدسیه باقرزاده |
دانشیار، گروه شیمی، دانشکده علوم، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران
روح اله خانی |
استادیار، گروه شیمی، دانشکده علوم، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران
نشانی اینترنتی
http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_118029_81379fdfffd337b4baddf5abf0719eff.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-1148776.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات