این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، جلد ۳۴، شماره ۵، صفحات ۸۴۹-۸۵۸

عنوان فارسی تتعیین غلظت نیمه کشنده (LC۵۰) دو عصاره برگ درخت زیتون (Olea europaea L.) و سیر (Allium sativum L.) در بچه ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)
چکیده فارسی مقاله در این مطالعه، میزان غلظت نیمه کشنده (LC50) عصاره آبی-الکلی برگ درخت زیتون (Olea europaea L.) و عصاره آبی سیر (Allium sativum L.) بر روی بچه ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) در شرایط آزمایشگاهی بررسی شد. آزمایش‌ها به روش استاندارد O.E.C.D و به‌صورت ساکن طی مدت 96 ساعت انجام گردید. میزان ماده مؤثره عصاره‌ها به روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) اندازه‌گیری شد. برای اندازه‌گیری غلظت نیمه کشنده برای هر یک از عصاره‌ها به‌طور جداگانه، ماهی‌ها به 5 گروه تیمار و یک گروه شاهد (هریک با 3 تکرار شامل 10 ماهی) تقسیم‌بندی شدند. میانگین طولی و وزنی ماهی‌ها به‌ترتیب 0.78±9.8 سانتی‌متر و 3.4±15 گرم بود. 5 گروه تیمار در معرض غلظت‌های 50، 100، 150، 200 و 250ppm (میلی‌گرم بر لیتر) از عصاره آبی-الکلی برگ درخت زیتون و 5 گروه تیمار دیگر در معرض غلظت‌های 400، 800، 1200، 1600 و2000 ppm از عصاره آبی سیر قرار گرفتند. در طول مدت زمان آزمایش میانگین (SD±) دمای آب 1.7±17 درجه سانتی‌گراد، اکسیژن محلول 0.41±7.23 میلی‌گرم در لیتر و pH آب 0.81±7.5 بود. نتایج بدست‌آمده از کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) نشان داد که میزان آلیسین اندازه‌گیری شده در عصاره سیر mg/g200 و میزان اولئوروپین اندازه‌گیری شده در برگ زیتون mg/g177.2 بود. مقدار غلظت نیمه کشنده (LC50) 96 ساعته در بچه ماهیان کپور برای عصاره آبی-الکی برگ زیتون ppm168 و برای عصاره آبی سیر ppm1050 بدست آمد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Determination of semi-lethal concentration (LC50) of olive leaf (Olea europaea L.) and garlic (Allium sativum L.) extracts in common carp (Cyprinus carpio)
چکیده انگلیسی مقاله In this study, the semi-lethal concentration (LC50) of aqueous-alcoholic extract of olive (Olea europaea L.) leaf and aqueous extract of garlic (Allium sativum L.) in common carp (Cyprinus carpio) fingerlings was investigated. Experiments were carried out using standard O.E.C.D within 96h. The amount of active ingredient of the extracts was measured by high performance liquid chromatography (HPLC). To measure the semi-lethal concentration for each extract, the fish were divided into five treatment groups and one control group (each with three replicates including 10 fish). Mean length and weight of fish were 9.8±0.78 cm and 15±3.4 g, respectively. Five treatments were exposed to concentrations of 50, 100, 150, 200 and 250 ppm (mg/l) of aqueous-alcoholic extract of olive leaf and five other treatments were exposed to concentrations of 400, 800, 1200, 1600 and 2000 ppm of aqueous extract of garlic. During the test period, the average (±SD) temperature was 17±1.7 °C, the dissolved oxygen was 7.23±0.41 mg/l and the pH was 7.5±0.81. The results of high performance liquid chromatography (HPLC) showed that the amount of Allicin measured in garlic extract was 200 mg/g and the amount of Oleoropein measured in olive leaf was 177.2 mg/g. The 96h LC50 value in common carp for the aqueous-alcoholic extract of olive leaf was calculated to be 168 ppm and for the aqueous extract of garlic, 1050 ppm.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله عاطفه کریمی پاشاکی |
دانشجوی دکترای پژوهش‌محور بهداشت آبزیان، پژوهشکده آبزی‌پروری آبهای داخلی، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندر انزلی، ایران

محدث قاسمی |
استادیار، پژوهشکده آبزی‌پروری آبهای داخلی، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندر انزلی، ایران

سید جلیل ذریه زهرا |
دانشیار، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران

مصطفی شریف روحانی |
استاد، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران

سید مسعود حسینی |
استاد، ﮔﺮﻭﻩ ﻣﻴﻜﺮﻭﺑﻴﻮﻟﻮژﻱ و زیست‌فناوری میکروبی، ﺩﺍﻧﺸﻜﺪﻩ ﻋﻠﻮﻡ و فناوری ﺯﻳﺴﺘﻲ، ﺩﺍﻧﺸﮕﺎﻩ ﺷﻬﻴﺪ ﺑﻬﺸﺘﻲ، ﺗﻬﺮﺍﻥ، ایران


نشانی اینترنتی http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_118037_f40d0bbede02db9a87157971ed556615.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-1148783.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات