این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
Journal of Research and Health
، جلد ۹، شماره ۱، صفحات ۶۲-۷۱
عنوان فارسی
هم بستگی الگوهای غذایی غالب با ترکیب چربی های خون در کودکان و نوجوانان قزوین
چکیده فارسی مقاله
پژوهش ها حاکی از شیوع اختلالات چربی خون در کودکی و نوجوانی است. با توجه به شکل گیری عادات غذایی ازدوران کودکی و نوجوانی و تاثیر بر سلامت یا بیماری در بزرگسالی، مطالعه حاضر با هدف تعیین هم بستگی الگوی های غذایی غالب با ترکیب چربی های خون در کودکان و نوجوانان ساکن منطقه مینودر قزوین انجام شد. در این پژوهش توصیفی تحلیلی 324 نوجوان 10 تا18 ساله از طرح بیماری های متابولیک در منطقه مینودر قزوین انتخاب شدند. ارزیابی دریافت های غذایی با استفاده از پرسشنامه بسامد خوراک انجام گرفت. بدنبال 12 ساعت ناشتایی نمونه خون وریدی از تمامی افراد شرکت کننده گرفته شد. همبستگی بین الگو های غذایی غالب با ترکیب چربی های خون با روش تحلیل کواریانس ارزیابی شد. با استفاده از روش تحلیل عاملی سه الگوی غذایی شناسایی شد. 17.7 درصد افراد تری گلیسرید بالا و 36 درصد HDL پائین داشتند. کالری، پروتئین وکربوهیدرات دریافتی در دختران بطور معنی داری بیشتر ازپسران بود. ارتباط معنی داری بین کالری، پروتئین وکربوهیدرات دریافتی با کاهش دریافتHDL- C دیده شد . (P < 0.05)ترکیب چربی خون و نمایه توده بدن در چارک های هر سه الگوی غذایی تفاوت معناداری نداشت. از آنجا که سن وجنس، نمایه توده بدن، انرژی دریافتی و میزان فعالیت بدنی بعنوان عوامل مداخله گر در نظر گرفته شدند، بعد از تعدیل این عوامل مداخله گر نیز ارتباطی بین چربی های خون با هیچ یک از الگو های غذایی شناسایی شده بدست نیامد. دراین مطالعه بین هیچ کدام از سه الگوی غذایی با ترکیب چربی خون ارتباط معناداری مشاهده نشد. انجام پژوهش های آتی با تعداد نمونه های بیشتر جهت تعیین الگو های غذایی، و وضعیت چربی خون نوجوانان و پیشنهاد می شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
الگوی غذایی، نوجوانان، ترکیب چربی های خون ،تحلیل عاملی
عنوان انگلیسی
The correlation between major dietary patterns and blood lipid composition among children and Adolescents in Qazvin
چکیده انگلیسی مقاله
Studies have indicated the prevalence of dyslipidemia in childhood and adolescence. It has been proven that eating habits, which are usually formed at early ages of childhood or adolescence, could affect people's health later in life. This study aimed to examine the correlation between major dietary patterns and blood lipid composition in children and Adolescents of Minoodar neighborhood of the city of Qazvin. In this study, 324 participants aged between 10 and 18 were selected. The data on person's food intake were collected through a food frequency questionnaire. Venous blood samples were taken from all cases after a 12-hour fasting. By the use of factor analysis method, three dietary patterns were identified. The results showed that there was no significant difference between blood lipid composition and body mass index in quartile of each dietary pattern. By taking age, gender, body mass index, energy intake, and physical activity as confounders and adjusting these confounding factors, also no significant correlation was found between blood lipid and any of those identified dietary patterns. This study showed no significant association between blood lipid composition and any of three identified dietary patterns.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Adolescent, Diet, Factor Analysis, Lipids
نویسندگان مقاله
فرگل صادقی | Fargol Sadeghi
Qazvin University of Medical Sciences
علوم پزشکی قزوین
سکینه شب بیدار | Sakinah Shabbidar
علوم پزشکی تهران
شبنم جلیل القدر | Shabnam Jalilolghadr
Qazvin University of Medical Sciences
علوم پزشکی قزوین
امیر جوادی | Amir Javadi
علوم پزشکی تهران
مریم جوادی | Maryam Javadi
Qazvin University of Medical Sciences
علوم پزشکی قزوین
نشانی اینترنتی
http://jrh.gmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1092-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/241/article-241-1151016.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
کاربردی
نوع مقاله منتشر شده
مقاله اصیل پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات