این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۳۱، شماره ۱۲۰، صفحات ۴۷-۵۸
عنوان فارسی
تأثیرسطوح مکمل فسفولیپیدی و نوع منبع روغن برعملکرد و فراسنجه های خونی بلدرچین ژاپنی
چکیده فارسی مقاله
به منظور بررسی اثر استفاده از سطوح مکمل فسفولیپیدی و نوع روغن برعملکرد و فراسنجه های خونی بلدرچین ژاپنی انجام شد. در این تحقیق از270 قطعه بلدرچین ژاپنی از سن هفت روزگی در قالب طرح کاملأ تصادفی به صورت فاکتوریل 3×3 با 9 تیمار و3 تکرار و 10 قطعه در هر واحد آزمایشی استفاده شد. جیره های آزمایشی شامل ترکیب سه سطح مکمل فسفولیپیدی(صفر، 1/0 و 2/0درصد)وسه نوع روغن(کلزا، طیور و مخلوط روغن های کلزا و طیور) به میزان دو درصد بود. خوراک مصرفی و ضریب تبدیل خوراک تحت تأثیر نوع روغن قرار نگرفت. استفاده از روغن طیور و کلزا به همراه فسفولیپید وزن و میزان خوراک مصرفی بلدرچین ها را کاهش و ضریب تبدیل خوراک را افزایش داد(05/0p<). استفاده از روغن طیوربدون مکمل فسفولیپید و با (1/0) درصد مکمل فسفولیپید وزن سینه و ران را در بلدرچین ها به طور معنی دار افزایش داد(05/0p<). استفاده از روغن طیور در جیره همراه با مکمل فسفولیپیدی تأثیر معنی داری بر فراسنجه های خونی داشت، به طوری که غلظت HDL را افزایش داد، اما در مورد کلسترول و تری گلیسرید استفاده از روغن طیور با فسفو لیپید تفاوت معنی داری با تیمار روغن طیور بدون فسفولیپید نداشت. یشترین میزان نوتروفیل ها مربوط به تیمار دریافت کننده ی روغن کلزا به همراه سطح 1/0 درصد مکمل فسفولیپید بود. در کل استفاده از روغن طیور به همراه مکمل فسفولیپیدی در جیره موجب بهبود خصوصیات لاشه و فراسنجه های خونی و هماتولوژیکی را در جهت مثبت تحت تأثیر قرار داد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
بلدرچین ژاپنی، خصوصیات لاشه، فراسنجه های خونی، مکمل فسفولیپیدی،
عنوان انگلیسی
The effects of different levels of phospholipid supplement and oil source on performance and blood biochemical parameters of Japanese quail
چکیده انگلیسی مقاله
The present study was conducted to evaluate the effects of different levels of phospholipid supplement and oil sources on performance and blood biochemical parameters of Japanese quails. A total number of 270seven-day-olds Japanese quails were selected, and analyzed in a completely randomized design with 9 treatments, three replicates and 10 quails per each replicate. Experimental diets included: basal diet with 3 levels of phospholipid supplement (0, 0.1 and 0.2%) with 3 oil types (poultry, rapeseed, mixed of poultry and rapeseed). Results showed neither feed intake nor feed conversion ratio were not influenced by the type of oils. Using oil with phospholipid caused reduction in body weight and feed intake however increment in feed conversion ratio (p< 0.05).Using poultry oil with/without phospholipid supplementation (0.1%) significantly increased breast and thigh weights in quail's (p< 0.05). Poultry oil with phospholipid supplement showed a significant effect on blood parameters, so that the levels of HDL increased but did not show significant effect with poultry oil and without phospholipid on cholesterol and triglyceride levels. The most neutrophil count was related to treatment received rapeseed oil with 0.1% phospholipid supplement. Overall, the use of poultry oil with phospholipids supplement improved carcass traits and positively affected blood and hematological parameters in Japanese quails.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
علی محمد حسینی |
دانشجوی کارشناسی ارشد تغذیه دام، دانشگاه آزاد واحد شهرکرد،گروه علوم دامی ، شهرکرد
فرشید خیری |
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، گروه علوم دامی، شهرکرد
مرتضی کرمی |
عضو هیات علمی/ مرکز تحقیقات کشاورزی و علوم دامی شهرکرد چهار محال و بختیاری
یاسر رحیمیان |
دانشجوی دکتری تخصصی تغذیه دام، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، گروه علوم دامی، شهرکرد
نشانی اینترنتی
http://asj.areo.ir/article_118046_67f8dbcf0a7648b62c507f21009b3ec8.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-1154798.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات