این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۳۱، شماره ۱۲۰، صفحات ۷۱-۸۸

عنوان فارسی اثر سطوح مختلف ضایعات چای سبز بر افزایش وزن، قابلیت هضم مواد مغذی و ابقای نیتروژن در بره های پرواری
چکیده فارسی مقاله این پژوهش با هدف بررسی تاثیر استفاده از سطوح مختلف ضایعات چای سبز بر عملکرد رشد، قابلیت هضم مواد مغذی وتعادل نیتروژن بره‌های پرواری انجام گرفت. بدین منظور از چهار تیمار آزمایشی دارای سطوح صفر، 2، 4 و 6 درصد ماده خشک ضایعات چای سبز استفاده گردید. مقدار وزن پایانی، افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل بین تیمارهای دارای 2، 4 و 6 درصد ضایعات چای سبز معنی‌دار شد (05/0 P<)، اما تفاوت معنی‌داری بین تیمار دارای 2 درصد ضایعات چای سبز و شاهد در رابطه با عملکرد وجود نداشت. تیمار دارای 2 درصد ضایعات چای بالاترین مقدار قابلیت هضم پروتئین خام را به خود اختصاص داد (05/0 P<). قابلیت هضم ماده خشک و ماده آلی تیمار 2 درصد ضایعات چای سبز اختلاف معنی‌داری با تیمار شاهد نداشت اما از سایر تیمارهای آزمایشی به‌طور قابل توجهی بیشتر بود (05/0 P<). ابقای نیتروژن در تیمار دارای 2 درصد ضایعات چای سبز با تیمار شاهد از لحاظ آماری اختلاف معنی‌داری نداشت اما نسبت به سایر تیمارهای مورد بررسی به‌طور معنی‌داری بیشتر بود (05/0 P<). مقدار نیتروژن آمونیاکی مایع شکمبه در تیمارهای دارای ضایعات چای سبز به‌طور معنی‌داری از تیمار شاهد کمتر بود (05/0 P<). استفاده از ضایعات چای سبز نسبت به تیمار شاهد به‌طور قابل توجهی موجب کاهش غلظت نیتروژن اوره‌ای خون گردید (05/0 P<). با توجه به نتایج حاصل، افزودن ضایعات چای سبز در سطح 2 درصد ماده خشک در جیره بره‌های پرواری موجب بهبود قابلیت هضم و تعادل نیتروژن و در نهایت بهبود عملکرد در بره‌های پرواری نژاد شال شد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله تانن، چای سبز، ساپونین، ضریب تبدیل،

عنوان انگلیسی Effects of different levels of green tea waste on weight gain, nutrient digestibility and nitrogen retention in feedlot lambs
چکیده انگلیسی مقاله This study was conducted to investigate the effects of different levels of green tea waste (GTW) on gain performance, nutrient digestibility and nitrogen balance in feedlot lambs. For this purpose, four experimental treatments with 0, 2, 4 and 6 percent of dry matter GTW were used. The amount of final body weight, daily weight gain and feed conversion ratio were significant among treatments with 2, 4 and 6% GTW (P< 0.05) but there was no significant difference between treatment with 2% GTW and control in relation to performance. Treatment contain 2% GTW had the highest value of CP digestibility among the treatments (P< 0.05). There were no significant differences in DM and OM digestibility of 2% GTW treatment and control group, but they were significantly more than other treatments (P< 0.05). Nitrogen retention of 2% GTW treatment was not significantly different from control treatment, but it was significantly more than other treatments (P< 0.05). The amount of ammonia nitrogen of rumen liquor was significantly lesser in GTW treatments than control (P< 0.05). The concentration of blood urea nitrogen was significantly lesser in GTW treatments than control (P< 0.05). According to the results, using GTW in 2% level (DM) of lamb's feedlot diet improved performance because of better digestibility and nitrogen balance.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Tannin, green tea, saponin, feed conversion ratio

نویسندگان مقاله محمد ناصحی |
دانشجوی دکتری گروه تغدیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، گلستان

نورمحمد تربتی نژاد |
استاد گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

مرتضی رضائی |
استادیار موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج

تقی قورچی |
استاد گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان


نشانی اینترنتی http://asj.areo.ir/article_118048_0b7c900096923ce39911a7b339e0a3f9.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-1154800.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات