این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۳۱، شماره ۱۲۰، صفحات ۱۰۳-۱۱۶
عنوان فارسی
اثر سطوح مختلف اسانس لیموترش (Citrus lemon) بر تخمیر شکمبهای گوسالههای نر هلشتاین و قابلیت هضم آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله
هدف از انجام این پژوهش، بررسی اثرات سطوح مختلف اسانس لیموترش بر قابلیت هضم خوراک به روش آنکوم و فراسنجههای شکمبهای گوسالههای نر هلشتاین بود. به این منظور چهار رأس گوساله نر هلشتاین فیستولهگذاری شده (میانگین وزن بدن،20±650 کیلوگرم) برای پنج دورهی 17 روزه و در قالب یک طرح بلوک کامل تصادفی به صورت چرخشی به 5 جیره آزمایشی شامل جیره پایه بدون مواد افزودنی (شاهد)، جیره پایه + 300 میلیگرم موننسین، جیره پایه + 600، 800 و 1000 میلیگرم اسانس لیموترش در روز اختصاص داده شده بود. سطح 800 میلیگرم در روز اسانس لیموترش، میزان قابلیت هضم ماده خشک و ماده آلی را کاهش داد، ولی سایر سطوح اسانس لیموترش بیتأثیر بودند (05/0P>). سطوح 600 و 1000 میلیگرم اسانس لیموترش درجیره، غلظت نیتروژن آمونیاکی (04/0(p = و سطح 1000 میلیگرم نسبت استات به پروپیونات در شکمبه را کاهش دادند (001/0= p). اما تیمارهای آزمایشی بر تعداد پروتوزوآ و میزان pH مایع شکمبه بی تاثیر بود. به واسطه بهبود تغییرات برخی فراسنجههای شکمبهای در این آزمایش میتوان نتیجه گرفت که جیرههای حاوی اسانس لیموترش در مقایسه با جیرههای حاوی موننسین عملکرد مناسبتری داشتند. اما با این وجود، انجام مطالعات بیشتر در زمینه تأثیر اسانس لیموترش روی عملکرد گوساله پرواری خصوصاً در بازههای زمانی مرسوم برای پرورش این حیوانات ضروری به نظر میرسد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effects of Citrus Lemon essential oil levels on ruminal fermentation of Holstein calves and In vitro digestibility
چکیده انگلیسی مقاله
The objective of this study was to investigate the effects of different levels of Citrus Lemon essential oil on in vitro nutrient digestibility and rumen microbial fermentation in male Holstein calves. four fistulated male Holstein calves (average body weight 650± 20 kg) were allocated to five experimental diets including basic diet without additive (control), control + 300 mg Monensin, control + 600, 800 and 1000 mg lemon essential/d for five periods of 17 days and in a change-over complete randomized block design. Inclusion of 800 mg lemon essential/d decreased digestibility of dry and organic matter, but the other treatments did not have a significant effect. Inclusion of 600 and 800 mg/d of Citrus Lemon essential oil significantly decreased rumen N-NH3 concentration and the diet containing of 1000 mg/d decreased acetate to propionate ratio in rumen. The treatments had no significant effects on protozoa count and rumen pH. Generally, the results of this study showed that diets containing citrus lemon essential oil showed better performance in comparison to Monensin based diets. More investigations should be done to evaluate the effects of lemon essential oil on performance of ruminants.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
بهریه شاهی |
دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه ارومیه
رسول پیرمحمدی |
دانشیار دانشگاه ارومیه
عبدالرحمان امینی |
دانشجوی دکتری دانشگاه ارومیه
نشانی اینترنتی
http://asj.areo.ir/article_118050_a95954faebc8590e7c81c80e2e556fa1.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-1154802.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات