این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۳۱، شماره ۱۲۰، صفحات ۱۴۷-۱۵۸
عنوان فارسی
مقایسه اثر کنجاله کنجد خام و فرآوری شده به روش تخمیر حالت جامد بر عملکرد، خصوصیات لاشه و مورفولوژی روده جوجههای گوشتی
چکیده فارسی مقاله
مصرف کنجالهی کنجد در خوراک طیور بدلیل داشتن فاکتور ضدتغذیهای اسید فایتیک و عدم ترشح فیتاز در دستگاه گوارش، محدود میباشد. بدین منظور میتوان از مکملهای آنزیمی یا میکروارگانیسمها برای تجزیه فیتات استفاده نمود. هدف از این آزمایش، مقایسه اثر کنجاله کنجد خام و فرآوریشده به روش تخمیر حالت جامد بر عملکرد، خصوصیات لاشه و مورفولوژی روده جوجههای گوشتی بود. تخمیر کنجاله کنجد با مایع حاوی لاکتوباسیلوس پلانتاروم در نسبت 1 به 1/2 انجام شد. پس از 25 روز تخمیر، مقدار اسید فایتیک از 39/17 به 26/5 میکرومول در گرم کنجاله کاهش یافت. تعداد 315 قطعه جوجه گوشتی راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی به 7 تیمار آزمایشی با 3 تکرار اختصاص یافت. تیمارهای آزمایش شامل جایگزینی 25، 50 و 75 درصد کنجاله کنجد خام یا تخمیری با کنجاله سویا (تیمار شاهد) در جیره بودند. نتایج این آزمایش نشان داد استفاده از سطوح 25 و 50 درصدکنجاله کنجد تخمیری، مشابه با تیمار شاهد، افزایش وزن بدن و ضریب تبدیل غذایی جوجههای گوشتی را نسبت به کنجاله کنجد خام بهبود داد (05/0>P). چربی محوطه بطنی در تیمارهای 50 و 75 درصد کنجاله کنجد تخمیری نسبت به سایر تیمارها کمتر بود (05/0>P). ارتفاع پرزهای دئودنوم و ژوژنوم در تیمارهای 25 و50 درصد کنجاله کنجد تخمیری نسبت به سایر تیمارها بالاتر بود (05/0>P). با توجه به تشابه نتایج تیمارهای شاهد و 50 درصد کنجاله کنجد تخمیری در افزایش وزن و ضریب تبدیل خوراک، استفاده از کنجاله کنجدی تخمیری تا سطح 50 درصد جایگزینی با کنجاله سویا در جیره پیشنهاد میگردد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسید فایتیک، تخمیر، جوجه گوشتی، عملکرد، کنجاله کنجد،
عنوان انگلیسی
Comparison the effects of raw and fermented sesame meal by solid state fermentation on performance, cacass characteristic, and intestinal morphology in broiler chickens
چکیده انگلیسی مقاله
The use of sesame meal in poultry feed is limited due to the anti-nutritional factor of phytic acid and the lack of secretion of the phytase enzyme in the gastrointestinal tract. For this purpose, enzyme supplements or phytase-producing microorganisms can be used to break down phytate. The purpose of this experiment was comparing the effects of raw and processed sesame meal by solid-state fermentation on performance, carcass characteristic, and intestinal morphology in broiler chickens. sesame meal was fermented with a liquid mixed culture containing Lactobacillus plantarum in a ratio of 1:1.2. After 25-day fermentation, phytic acid was reduced from 17.39 to 5.26 mmol/g. A total of 315 Ross-308 broilers in a completely randomized design were allocated to 7 treatments with 3 replicates. Experimental treatments were containing 25, 50 and 75% raw or/and fermented sesame meal replaced by soybean meal in diets. The results show that levels of 25 and 50% fermented sesame meal compared with raw sesame meal improved broilers performance (P< 0.05). Abdominal fat was significantly lower in treatments of 50% and 75% fermented sesame meal compared to other treatments (P< 0.05). Villi in the duodenum and jejunum of the birds fed on diets containing 25 and 50% fermented sesame meal were significantly higher than for the other experimental groups (P< 0.05). Considering the similarity of the results of control treatments and 50% fermented sesame meal in weight gain and feed conversion ratio, the use of fermented sesame meal is suggested up to 50% replacement level with soybean meal in the diet.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Broiler, Fermentation, Performance, Phytic acid, Sesame meal
نویسندگان مقاله
آیدا مظاهری |
دانشجوی دکترای تغذیه دام، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
محمود شمس شرق |
دانشیار،دانشکده علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
بهروز دستار |
استاد، دانشکده علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
امید عشایری زاده |
استادیار،گروه علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منایع طبیعی گرگان
نشانی اینترنتی
http://asj.areo.ir/article_118053_899178ee3d0e786c4de0fee13d358063.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-1154805.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات