این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 4 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۳۱، شماره ۱۲۰، صفحات ۱۷۳-۱۸۶
عنوان فارسی
مقایسه اثرات روی-گلایسین و سولفات روی بر عملکرد و سیستم ایمنی جوجههای گوشتی
چکیده فارسی مقاله
این مطالعه به منظور بررسی اثرات منابع مختلف عنصر روی بر عملکرد، سیستم ایمنی و کیفیت لاشه جوجههای گوشتی انجام شد. به این منظور، تعداد 785 قطعه جوجه گوشتی یک روزه سویه آرین به طور تصادفی در 35 واحد آزمایشی (25 قطعه در هر واحد آزمایشی) توزیع شدند. این آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی بهصورت فاکتوریل 3×2 شامل دو نوع منبع عنصر روی (سولفات روی و روی- گلایسین) و سه سطح مختلف روی (40، 80 و 120 میلیگرم در کیلوگرم) در مقایسه با تیمار کنترل (فاقد مکمل روی) اجرا شد. اثر تیمارهای آزمایشی بر وزن بدن در سنین 7، 14، 21، 28 و 35 روزگی معنیدار بود (05/0P). پاسخهای ایمنی شامل تیتر آنتی-بادی علیه تزریق گلبول قرمز گوسفندی (SRBC)، ایمنوگلوبولینهای M و G، تیتر آنتی بادی علیه ویروس نیوکاسل و همچنین درصد هتروفیل، لنفوسیت و نسبت هتروفیل به لنفوسیت از نظر آماری تحت تأثیر سطوح و منابع مختلف عنصر روی قرار نگرفت. براساس نتایج حاصل از این پژوهش، استفاده از عنصر روی معدنی نسبت فرم آلی (روی- گلایسین) تفاوت معنیداری در شاخصهای عملکرد، خصوصیات لاشه و پاسخهای ایمنی جوجه های گوشتی ایجاد نکرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ایمنی، جوجه گوشتی، روی آلی، مواد معدنی،
عنوان انگلیسی
The effects of Zinc-Glycine and Zinc Sulphate supplement on broiler performance and immunity
چکیده انگلیسی مقاله
This study was conducted to evaluate the effects of different dietary Zinc sources on performance, immune system and carcass quality of broiler chickens. Seven hundred and eighty five day-old broiler chickens (Arian strain) were randomly allocated to 35 experimental units (25 birds in each). This experiment was performed in a completely randomized design, as a 2×3 factorial with two sources (Zinc sulphate and Zinc-glycine) and three levels of dietary Zinc (40, 80 and 120 mg/kg) comparing with control group (without Zinc supplement). Effect of dietary treatments on body weight (day 7, 14, 21, 28, 35) was significant (P< 0.05); however, no difference was observed between the treatments regarding to feed intake (P>0.05). Immune responses (antibody titer against SRBC, IgG, IgM, antibody titer against Newcastle virus), percentage of heterophile, lymphocyte and also heterophile to lymphocyte ratio were not influenced by the source and level of dietary Zinc. According to the results, mineral form of dietary zinc (ZnSO4) caused no significant difference in performance, carcass traits and immune responses of broilers in comparison with organic form (Zinc-glycine).
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Broiler, Immunity, Minerals, Organic Zinc
نویسندگان مقاله
سید عبداله حسینی |
دانشیار پژوهشی مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج.
علیرضا شریفی |
دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرج.
حسین نوروزیان |
استادیار دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرج.
مهدی امیر صادقی |
استادیار پژوهشی مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج.
امیرحسین علیزاده قمصری |
استادیار پژوهشی مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج.
رضا سلیمانی |
دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس، تهران.
نشانی اینترنتی
http://asj.areo.ir/article_118055_9f861c3cf2d68a0978b6c48f690b66ca.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-1154807.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات