این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۳۱، شماره ۱۲۰، صفحات ۲۱۷-۲۲۸

عنوان فارسی تعیین ارزش غذایی پوشش مغز پسته و تأثیر تغذیه آن بر گوارش‌پذیری و فراسنجه‌های خونی گوسفند کرمانی
چکیده فارسی مقاله این تحقیق به‌منظور تعیین ارزش غذایی پوشش مغز پسته (testa) و بررسی تأثیر تغذیه آن بر گوارش‌پذیری مواد مغذی و فراسنجه‌های خونی در گوسفند انجام گردید. ترکیب شیمیایی پوشش مغز پسته به‌روش آزمایشگاهی و ارزش غذائی آن با استفاده از روش آزمون تولید گاز تعیین شد. پس از تعیین ترکیب شیمیایی، این فرآورده فرعی در 4 سطح جایگزین سبوس گندم در جیره گوسفند گردید. جیره‌های آزمایشی شامل جیره: 1) شاهد (جیره بدون پوشش مغز پسته)، 2) حاوی 5 درصد پوشش مغز پسته، 3) حاوی 10 درصد پوشش مغز پسته و 4) حاوی 15 درصد پوشش مغز پسته بودند. از 4 رأس گوسفند نر کرمانی بالغ (2 ± 54 کیلوگرم) در قالب طرح مربع لاتین 4×4 در 4 دوره 21 روزه استفاده شد. میانگین درصد ماده خشک، پروتئین خام، چربی خام، الیاف نامحلول در شوینده‌های خنثی و اسیدی و ماده آلی پوشش مغز پسته به‌ترتیب 97/90، 35/19، 09/20، 14/45، 72/40 و 78/93 به‌دست آمد. انرژی قابل متابولیسم پوشش مغز پسته 71/3 مگاکالری در کیلوگرم تخمین زده شد. مصرف ماده خشک در حیوانات تحت تأثیر سطح پوشش مغز پسته قرار نگرفت. افزودن پوشش مغز پسته منجر به افزایش گوارش‌پذیری چربی خام و الیاف نامحلول در شوینده خنثی جیره‌های آزمایشی گردید، هم‌چنین غلظت پروتئین تام و تری‌گلیسرید خون گوسفندان افزایش و نیتروژن اوره‌ای خون کاهش یافت (05/0P<). بنابراین، پوشش مغز پسته از ارزش غذایی مناسبی در تغذیه دام برخوردار بوده و می‌توان از آن تا سطح 15 درصد در جیره گوسفند استفاده کرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پوشش مغز پسته، ارزش غذایی، گوارش‌پذیری، فراسنجه‌های خون،

عنوان انگلیسی Determining of nutritive value of pistachio seed coat and effect of feeding it on digestibility and blood metabolites in Kermani sheep
چکیده انگلیسی مقاله This study was conducted to determine the nutritional value of pistachio seed coat (PSC: testa) and its feeding effect on nutrients digestibility and blood parameters in sheep. Chemical composition and nutritive values of PSC were determined by laboratory method and using gas test, respectively. Then PSC was used in four levels as a substitute of wheat bran. The experimental diets were: 1) control diet (without PSC, 2) diet with 5 percent PSC, 3) diet with 10 percent PSC and 4) diet had 15 percent PSC. Four mature Kermani rams (4 ± 54) were used in 4 × 4 Latin square design in four periods of 21 days. The mean of dry matter, crude protein, crude fat, NDF, ADF and organic matter of PSC were 90.97, 19.35, 20.09, 45.14, 40.72 and 93.78% respectively. Metabolizable energy of PSC was estimated 3.71 Mcal/kg. Dry matter intake was not affected by the level of PSC. By increasing the level of PSC the values of EE and NDF digestibilities were increased (P < 0/05). Also, blood total protein concentration and triglycerides of sheep were increased but BUN decreased (P < 0/05). In conclusion, due to the good nutritive value of PSC it is recommended to use it up to 15% in the diet of sheep.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله نعمت اسماعیلی سیرچی |
دانش آموخته کارشناسی ارشد بخش علوم دامی دانشکده کشاورزی، داشگاه شهید باهنر کرمان

امید دیانی |
استاد بخش مهندسی علوم دامی، دانشکده کشاورزی، داشگاه شهید باهنر کرمان.

رضا طهماسبی |
دانشیار بخش مهندسی علوم دامی، دانشکده کشاورزی، داشگاه شهید باهنر کرمان

محمد مهدی شریفی حسینی |
استادیار بخش مهندسی علوم دامی، دانشکده کشاورزی، داشگاه شهید باهنر کرمان

امین خضری |
دانشیار بخش مهندسی علوم دامی، دانشکده کشاورزی، داشگاه شهید باهنر کرمان


نشانی اینترنتی http://asj.areo.ir/article_118059_eb9148c61d8400a32a80ce9f38cc5830.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-1154811.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات