این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
پژوهش های علوم دامی
، جلد ۲۸، شماره ۳، صفحات ۴۷-۶۳
عنوان فارسی
تاثیر واریته و تفت دادن بر خصوصیات فیزیکی و تجزیهپذیری شکمبهای دانه جو
چکیده فارسی مقاله
زمینه مطالعاتی: فرآوری حرارتی و نوع واریته دانه جو میتواند بر خصوصیات فیزیکی و تخمیری آن در شکمبه تاثیر بگذارد. هدف: این آزمایش به منظور بررسی تاثیر واریتههای دانه جو و طول مدت تفت دادن بر خصوصیات فیزیکی و تجزیهپذیری دانه جو انجام شد. روشکار: دو واریته دانه جو(سهند و ماکویی) و چهار زمان فرآوری حرارتی (دمای 120 درجه سانتی گراد و زمان های0، 5،10، 15 دقیقه) در قالب طرح فاکتوریل 2*4 مورد بررسی قرار گرفتند. تجزیهپذیری شکمبهای با استفاده از 2 راس گوسفند قزل فیستولادار و روش کیسههای نایلونی انجام پذیرفت. نتایج: فرآوری حرارتی موجب کاهش تجزیهپذیری ماده خشک دانه جو در ساعات 16 تا 48 گردید. میزان تجزیهپذیری واریته سهند بیشتر از واریته ماکوئی بود بود (05/0P<). با این حال نوع واریته و تیمار حرارتی تاثیری بر میزان تجزیهپذیری دانه جودر ساعات اولیه انکوباسیون نداشتند. بخش با تجزیهپذیری سریع (a) و با تجزیهپذیری آهسته(b) و ثابت نرخ تجزیه(c) با تفت دادن در هر دو واریته کاهش یافت. چربی خام، حل پذیری مادهخشک و خاکستر، تحت تاثیر اثر ثابت واریته، ماده خشک تحت تاثیرزمان فرآوری و دیواره سلولی، دیواره سلولی منهایهمیسلولز، ظرفیت نگهداری آب و جرم حجمی تودهای(BD100) تحت تاثیر اثرات ثابت زمان فرآوری و واریته قرار گرفتند. ظرفیت نگهداری آب دارای همبستگی مثبتی با ترکیبات دیواره سلولی (84/0r=) و دیواره سلولی منهایهمیسلولز (71/0r=) بود. همچنین ارتباط بین BD100 با دیواره سلولی و دیواره سلولی منهای همیسلولز مثبت و به ترتیب (40/0r= و 35/0r=) بود. نتیجهگیری نهایی: نتایج آزمایش نشان داد که با استفاده از واریته و فرآوری تفت دادن میتوان ضریب تجزیهپذیری مادهخشک دانهجو در شکمبه را کاهش داد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
غلات، ظرفیت نگهداری آب، جرم حجمی تودهای، فرآوری حرارتی،
عنوان انگلیسی
The effects of variety and roasting on physical characteristics and ruminal degradability of barley grain
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
سمیرا سروری |
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
علی حسینخانی |
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
اکبر تقیزاده |
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
حمید محمدزاده |
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
نشانی اینترنتی
http://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_8351_99d46d94caff1119ae684a2b6cfee339.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1407/article-1407-1155675.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات