این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله حکیم سیداسماعیل جرجانی، جلد ۳، شماره ۱، صفحات ۵۵-۶۷

عنوان فارسی ارتباط عفونت هلیکوباکترپیلوری با عادات غذایی رایج در استان خوزستان در بیماران مبتلا به دیس پپسی مراجعه کننده به بیمارستان امام خمینی اهواز
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: عفونت با هلیکوباکتر یکی از علل عمده بیماری های معده می باشد. این مطالعه جهت بررسی ارتباط عفونت هلیکوباکتر با عادات غذایی رایج در مبتلایان به دیس پپسی طراحی شد. روش بررسی: این مطالعه توصیفی تحلیلی در افراد مراجعه کننده جهت انجام آندوسکوپی دستگاه گوارش(374 نفر) با استفاده از پرسشنامه تکرر مصرف غذایی برای یک سال و یادآمد 24 ساعته خوراک برای سه روز انجام و نمونه هایی از آنتر، جسم و فوندوس در شیشه حاوی فرمالین بافر شده برای بررسی پاتولوژیک ارسال گردید. اطلاعات به دست آمده توسط نرم افزار SPSS ویرایش 13 آنالیز شد. جهت مقایسه میانگین ها از آزمون Independent-Sample t test استفاده شد. P value کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد. یافته ها: جامعه آماری این مطالعه را 214 نفر سالم (57 درصد) و 160 نفر مبتلا (43 درصد) تشکیل دادند. میانگین دریافت روزانه ی سوسیس و کالباس (001/0= P)، همبرگر (002/0= P) در گروه بیمار نسبت به گروه سالم بیشتر و تفاوت معنی داری داشت. میانگین دریافت روزانه ی گوشت ماهی (001/0= P) و هفتگی گوجه فرنگی (001/0= P)، پیاز (002/0= P) و مرکبات (002/0= P) در افراد مبتلا نسبت به افراد سالم به طور معنی داری پایین بود. نتیجه گیری: مصرف بالای میوه و سبزیجات و مصرف پایین گوشت قرمز از عادات غذایی افراد سالم و دریافت بالای گوشت های فرآوری شده از عادات غذایی افراد مبتلا به عفونت هلیکوباکتر بودند. بنابراین رژیم غذایی مناسب میتواند به عنوان یک پیشنهاد برای مردم در سیاست های سلامت عمومی قرار بگیرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله دیس پپسی، هلیکوباکترپیلوری، عادات غذایی

عنوان انگلیسی Relationship between Helicobacter pylori infection with common dietary habits in Khuzestan province in patients with dyspepsia referred to Imam Khomeini Hospital, Ahwaz
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objective: Helicobacter pylori (HP) infection is one of the main risk factors for stomach illness. This study aimed to investigate the relationship between Helicobacter pylori infection and common dietary habits in patients with dyspepsia. Methods: This cross-sectional study was performed on individuals referred for gastrointestinal endoscopy (N: 374) using a one-year food frequency questionnaire and a 24 hour dietary recall for three days. Tissue samples from the antrum, body and fundus were derived and kept in glass containers including formalin buffer for further pathologic examinations. All data were analyzed using SPSS version 13.0. Independent-Sample t test was used to compare the means. P value less than 0.05 was considered significant. Results: The study population was comprised of 214 healthy subjects (57%) and 160 patients (43%). The average daily intake of sausages (p = 0.001), burgers (p = 0.002) was higher in patients compared to the healthy group significantly. The average daily intake of fish (p = 0.001) and weekly intake of tomato (p = 0.001), onions (p = 0.002) and citrus (p = 0.001) was lower among patients in comparison to healthy subjects significantly. Conclusion: The high consumption of fruits and vegetables and low intake of red meat were of dietary habits among healthy individuals. Although, high consumption of processed meat was of dietary habits among patients infected with H. pylori. Therefore, a proper diet can be recommended as a public health policy to the general public.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله dyspepsia, Helicobacter pylori, dietary habits

نویسندگان مقاله سید علی مرد | seyed ali mard
gastroenterology infection research center,physiology research center, department of physiology, faculty of medicine,jundishapur university of medical sciences
مرکز تحقیقات عفونی گوارش، مرکز تحقیقات فیزیولوژی، گروه فیزیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز (Ahvaz jundishapur university of medical sciences)

وحید سبقت الهی | vahid sebghatollahi
gastroenterology infection research center, department of internal medicine, faculty of medicine,jundishapur university of medical sciences
مرکز تحقیقات عفونی گوارش، گروه داخلی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز (Ahvaz jundishapur university of medical sciences)

بیژن احمدی | bijan ahmadi
gastroenterology infection research center, department of internal medicine, faculty of medicine,kerman university of medical sciences
مرکز تحقیقات عفونی گوارش، گروه داخلی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی کرمان (Kerman university of medical sciences)

فرنوش نقاشیان | farnoosh naghashian
gastroenterology infection research center, department of nutrition, faculty of nutrition and dietetic,tehran university of medical sciences
مرکز تحقیقات عفونی گوارش، گروه تغذیه، دانشکده تغذیه و رژیم شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)

ماریا کاویانپور | maria kavianpoor
gastroenterology infection research center, department of laboratory sciences, faculty of paramedicine,jundishapur university of medical sciences
مرکز تحقیقات عفونی گوارش، گروه علوم آزمایشگاهی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه جندی شاپور اهواز

حسین خادم حقیقیان | hossein khadem haghighian
gastroenterology infection research center, department of nutrition, faculty of paramedicine,jundishapur university of medical sciences
مرکز تحقیقات عفونی گوارش، گروه تغذیه، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه جندی شاپور اهواز


نشانی اینترنتی http://www.goums.ac.ir/jorjanijournal/browse.php?a_code=A-10-24-63&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده تحقیقی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات