این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
مجله حکیم سیداسماعیل جرجانی
، جلد ۲، شماره ۲، صفحات ۱۰-۱
عنوان فارسی
وضعیت، سیاست ها و برنامه های تغذیه ای مادران شیرده در ایران: یک مطالعه مروری
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: زنان باردار یا شیرده و کودکان دو گروه جمعیتی آسیب پذیر نسبت به کمبودهای تغذیه ای هستند. هدف از مطالعه حاضر مروری بر وضعیت تغذیه ای زنان شیرده، به عنوان یکی از حلقه های اصلی زنجیره عوامل مؤثر بر سلامت نسل و جامعه، بررسی برنامه های تغذیه ای حمایتی موجود در ایران و ارائه راهکارهایی در این راستا است. روش بررسی: مطالعه مروری حاضر در فروردین ماه 1393 انجام شده است. کلیه مقالات مرتبط بدون محدودیت زمانی در پایگاه های ایران مدکس و مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی (SID) و Pub med مورد بررسی قرار گرفتند. پس از بررسی خلاصه مقالات، 15 مقاله فارسی و 13 مقاله انگلیسی مورد بررسی کامل قرار گرفتند. یافته ها: نتایج تحقیقات موجود درباره وضعیت تغذیه ای زنان شیرده حاکی از کمبودها یا الگوی نامناسب تغذیه ای زنان شیرده است. گرچه در تدوین استراتژی های تغذیه ای، زنان باردار یا شیرده و کودکان غالباً به یک اندازه مورد توجه اند اما در عمل زنان هدف برنامه های سلامت و تغذیه برای بهبود رشد جنین یا کودک بوده و توجه کمی به نیازهای تغذیه ای و سلامت خود آنها شده است. تغذیه زنان شیرده فراموش شده و تمرکز صرف بر تغذیه زنان در دورۀ پره ناتال به معنی نادیده انگاشتن مشکل پایه ای تر تغذیه زنان در سراسر زندگی شان می باشد. نتیجه گیری: اتخاذ رویکردی کل نگر به سلامت و تغذیه زنان به جای رویکرد سنتی که منحصراً بر دورۀ خاصی از زندگی تاکید دارد، منجر به ارتقا و تضمین سلامت زنان و نسل آینده خواهد شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
تغذیه، شیردهی، سلامت زنان، سیاستگذاری، ایران، مقاله مروری
عنوان انگلیسی
The status, policies and programs of nutrition among in nursing mothers: A review article
چکیده انگلیسی مقاله
Background & Objective: Pregnant or lactating women and children are the two population group most vulnerable to nutritional deficiencies. The aim of this study was to review the nutritional status of lactating women, as one of the main loops of the chain of effective factors on health of the generation and society, assessing the supportive nutrition programs in Iran and to provide solutions in this regard. Method: This review was conducted in April 2014. All related articles on the databases of IranMedex, SID (Scientific Information database) and PubMed were investigated with no time limit. After reviewing the abstracts, 15 Persian articles and 13 English articles were fully reviewed. Results: The results of the few available studies on the nutritional status of lactating women indicate deficiencies or inappropriate nutritional patterns among lactating women. Although in formulation of nutritional strategies, pregnant or lactating women and children often receive equal attention, women are practically the target of nutrition and health programs to improve the growth of the fetus and little attention have been paid to their health and nutritional needs. Nutrition of lactating women have been forgotten and solely focus on prenatal nutrition of women means ignoring the more fundamental nutritional problem in women throughout their lives. Conclusion: Implementing a holistic approach to health and nutrition of women instead of the traditional approach, which focuses solely on a particular period of life, leads to health promotion and ensuring the health of women and the next generation.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
صدیقه مقسمی | sedigheh moghasemi
shahid beheshti university of medical sciences, tehran, iran
دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران مربی، عضو هیات علمی گروه مامایی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)
نضال آژ | nezal ajh
school of nursing and midwifery, shahid beheshti university of medical sciences, tehran, iran
دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران مربی، عضو هیات علمی گروه مامایی، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)
ترانه استکی | taraneh estaki
school of nursing and midwifery, shahid beheshti university of medical sciences, tehran, iran
دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی،تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)
پروین میرمیران | parvin mirmiran
, faculty member of nutrition and food technology, institute of endocrinology and metabolism, shahid beheshti university of medical sciences, tehran, iran
عضو هیات علمی گروه تغذیه و صنایع غذایی، پژوهشکده غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://www.goums.ac.ir/jorjanijournal/browse.php?a_code=A-10-24-50&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
زنان و مامائی
نوع مقاله منتشر شده
مروری
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات