این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
مجله حکیم سیداسماعیل جرجانی
، جلد ۲، شماره ۱، صفحات ۱۷-۱۱
عنوان فارسی
مطالعه تغییرات سرمی لیپوپروتئین a در موش های Sprague Dawley دیابتی القاء شده توسط استرپتوزوسین تحت درمان با عصاره آبی گیاه زرشک
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: دیس لیپیدمی ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را در بیماران دیابتی افزایش می دهد. لیپوپروتئین a به عنوان حامل کلسترول و مهارکننده رقابتی پلاسمینوژن در سیستم انعقادی به عنوان یک ریسک فاکتور برای ابتلا به آترواسکلروز و یک عامل آتروژن در افراد دیابتی مد نظر می باشد. بر اساس مطالعات انجام گرفته، گیاه زرشک سطح تری گلیسرید و کلسترول خون را کاهش می دهد. از آنجائی که افزایش سطح کلسترول به ویژه لیپوپروتئین a خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را در افراد دیابتی افزایش می دهد، لذا هدف از این مطالعه ارزیابی سطح سرمی لیپوپروتئین a در موشهای دیابتی تحت درمان با عصاره آبی زرشک بوده است. روش بررسی: در این مطالعه تجربی، 15 سر موش به وسیله تزریق درون صفاقی استرپتوزوسین (STZ) دیابتی شده و به مدت 14 روز تحت درمان خوراکی عصاره آبی گیاه مورد نظر با دوزهای mg/kg 100و 25 قرار گرفتند. در انتهای دوره درمان، موش ها به مدت 12 ساعت ناشتا نگهداشته شده و سپس با استفاده از خون گیری از قلب، سطح سرمی لیپوپروتئینa، سطح سرمی گلوکز، تری گلیسرید، کلسترول، HDL و LDL در گروه های مختلف سالم و دیابتی سنجیده شد و نتایج، با استفاده از نرمافزار SPSS نسخه 16 و با کمک آزمون آماری کروسکال والیس مورد ارزیابی قرار گرفت. یافته ها: آنالیز داده ها نشان داد مصرف هر دو دوز خوراکی زرشک در موش های دیابتی، کاهش معنی داری در سطح سرمی تری گلیسرید، سطح سرمی گلوکز وVLDL ایجاد می کند (P=0.01). همچنین عصاره زرشک با هر دو دوز به کار رفته کاهش معنی داری در سطح سرمی لیپوپروتئین a در موش های دیابتی تحت درمان پدید آورد (P=0.012) نتیجه گیری: مصرف خوراکی عصاره آبی زرشک برای کاهش تری گلیسرید و گلوکز سرم در دیابت تجربی موشی، موثر است. از آنجائی که گیاه زرشک باعث کاهش لیپوپروتئین a می گردد، این گیاه می تواند به عنوان یک عامل آنتی آتروژنیک مطرح گردد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
دیابت، تری گلیسرید، لیپوپروتئین a ، زرشک، سطح سرمی گلوکز
عنوان انگلیسی
Study of changes in lipoprotein (a) level in streptozotocin-induced diabetic rats treated with aqueous extract of berberis vulgaris
چکیده انگلیسی مقاله
Background & Objective: Dyslipidemia increases the risk of developing cardiovascular diseases in diabetic patients. Lipoprotein a, as a cholesterol carrier and competitive inhibitor of plasminogen in the blood coagulation system is considered an atherogenic factor which increases the risk of developing atherosclerosis in diabetic individuals. Based on previous studies, Barberry is thought to lower cholesterol and triglyceride levels. Since increased cholesterol level, especially Lipoprotein a, increases the risk of cardiovascular diseases in people with diabetes, the aim of this study was to evaluate serum levels of Lipoprotein (a) in diabetic rats treated with aqueous extract of Barberry. Method: In this experimental study, diabetes was induced in 15 mice by intraperitoneal injection of streptozotocin (STZ) and then they were treated orally for 14 days with liquid extract of the said plant in doses of 25 and 100 mg/kg. At the end of the treatment period, mice were kept fasted for 12 hours and then by heart phlebotomy, serum levels of Lipoprotein a, serum levels of glucose, triglycerides, total cholesterol, HDL and LDL were measured in normal and diabetic groups. The results were then analyzed using SPSS version 16, ANOVA and Tukey›s test. Results: Data analysis showed that the consumption of both oral doses of Berberis vulgaris (Barberry) in diabetic rats causes a significant reduction in serum levels of triglyceride, serum glucose and VLDL(P=0.01). The extract at both used doses also significantly reduced serum levels of lipoprotein (a) in treated diabetic rats (P=0.012). Conclusion: Oral administration of the aqueous extract of Berberis vulgaris (Barberry) is effective for reducing triglyceride and glucose levels in diabetic mice. Since Barberry lowers Lipoprotein (a) levels, it can be considered as an anti-atherogenic factor.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مینا همتی | mina hemmati
school of medicine, birjand university of medical sciences, birjand, iran
گروه بیوشیمی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی بیرجند (Birjand university of medical sciences)
الهام ظهوری | elham zohoori
birjand university of medical sciences, birjand, iran
دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی بیرجند (Birjand university of medical sciences)
سمیه اصغری | somayeh asghari
birjand university of medical sciences, birjand, iran
دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی بیرجند (Birjand university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://www.goums.ac.ir/jorjanijournal/browse.php?a_code=A-10-24-43&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
تحقیقی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات