این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران
، جلد ۲۸، شماره ۱۶۸، صفحات ۶۹-۸۱
عنوان فارسی
بررسی و اندازه گیری بی فنیل های پلی کلرینه در تخم مرغ با استفاده از روش GC-MS
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: آلایندههای آلی کلره، ترکیباتی پایدار در محیط زیست و خطرناک از نظر سلامتی موجودات زنده میباشند. از میان این ترکیبات، بیفنیلهای پلیکلرینه میتوانند برای انسان سرطان زا بوده و بر عملکرد فکری، سیستم عصبی، دستگاه تولید مثل و سیستم ایمنی بدن انسان تاثیر گذارند. یکی از راههای ورود این ترکیبات به بدن انسان از طریق تخم مرغ به دلیل تغذیه مرغ با غذاهای آلوده و یا از طریق آب و هوای آلوده میباشد. مواد و روشها: ابتدا نمونه برداری از 4 برند تخم مرغ و در 4 فصل در شهر تهران (سال 96) انجام گرفت. برای استخراج از مخلوط حلال هگزان: دی کلرومتان با نسبت یکسان و توسط روش التراسونیک استفاده شد. سپس با کمک اسید سولفوریک غلیظ دو فاز را از هم جدا نموده و به وسیله دستگاه روتاری با پمپ خلا و تحت بخار ملایم نیتروژن تغلیظ و با ستون سیلیکاژل یا فلورسیل پاکسازی انجام شد. در نهایت غلظت هرکدام از PCB ها با دستگاه GC-MS اندازهگیری شد. یافتهها: در تمامی نمونهها میانگین میزان بیفنیلهای پلیکلرینه (3/0±40/1 pgWHO-TEQ/gfat) پایینتر از محدوده استاندارد بوده است و بیشترین غلظت نیز مربوط به PCB28 بود (با میانگین802/0 pgWHO-TEQ/gfat). برندB دارای بالاترین میانگین PCB ها و فصل زمستان دارای بالاترین میزان آلودگی تخم مرغها (822/1 pgWHO-TEQ/gfat) بوده است. استنتاج: به دلیل پایینتر بودن میانگین کل هرکدام از PCB ها نسبت به استاندارد در انواع مختلف تخم مرغ میتوان بیان نمود که خطری از این مواد مصرفکنندهها را تهدید نمیکند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
بی فنیل های پلی کلرینه (PCBs)، تخم مرغ، کروماتوگرافی گازی (GC-MS)
عنوان انگلیسی
Assessment of Polychlorinated Biphenyls Concentration in Egg Using GC-MS Method
چکیده انگلیسی مقاله
Background and purpose: Organic chlorine pollutants are stable in the environment and dangerous to the health of living organisms. Among these compounds, polychlorinated biphenyls (PCBs) can be carcinogenic to humans and affect brain function, nervous system, reproductive system, and the immune system. They could enter the body through many ways including eating or drinking contaminated water and food such as chicken egg. Materials and methods: Sampling of 4 brand of chicken eggs was performed in all seasons in Tehran, Iran 2017. The mixed solvent of Hexane: Dichloromethane (same ratio) was used for extraction applying ultrasonic method. Then, the two phases were separated using concentrated sulfuric acid. They were then condensed by a rotary machine with a vacuum pump under a gentle nitrogen gas and purified using silica gel column or florisil. Finally, the concentration of each PCB was measured by the GC-MS device. Results: In all samples, the mean polychlorinated biphenyls (1.40±0.3 pg WHO-TEQ /g fat) was lower than the standard range and the highest concentration was associated with PCB 28 (mean value= 0.802 pg WHO-TEQ / g fat). One of the brands (B) had the highest average of PCBs, and the most contaminated eggs were found in winter (1.822 pgWHO-TEQ/g fat). Conclusion: In this study the average of each PCB was lower than the standard values in different types of eggs, indicating no risk to the consumers.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مهسا احمدلو | Mahsa Ahmadloo
MSc in Food Hygiene and Safety, School of Public Health, Qazvin University of Medical Sciences, Qazvin, Iran
کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران
نبی شریعتی فر | Nabi Shariatifar
Associate Professor, Department of Environmental Health Engineering, School of Public Health, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran Associate Professor, Halal research center of IRI.FDA.MOH, Tehran, Iran Associate Professor, Food safety research center, Shahid Beheshti University of medical science, Tehran, Iran
دانشیار، گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران دانشیار، مرگز تحقیقات حلال، تهران، ایران دانشیار، مرکز تحقیقات ایمنی غذا، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
رزاق محمودی | Razzagh Mahmoudi
Associate Professor, Medical Microbiology Research Center, Qazvin University of sciences, Qazvin, Iran
دانشیار، مرکز تحقیقات میکروبیولوژی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران
پیمان قجربیگی | Peyman Qajarbeygi
Associate Professor, Health Products Safety Research Center, Qazvin University of medical sciences, Qazvin, Iran
دانشیار، مرکز تحقیقات ایمنی محصولات سلامت، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران
مجتبی موذن | Mojtaba Moazzen
Associate Professor, Department of Environmental Health Engineering, School of Public Health, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
دانشیار، گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
آرش اکبر زاده | Arash Akbarzadeh
MSc in Biostatistics, School of Public Health, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
کارشناس ارشد آمار زیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
شاهرخ نظم آرا | Shahrokh Nazmara
Associate Professor, Department of Environmental Health Engineering, School of Public Health, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
دانشیار، گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
سینا دوبرادران | Sina Dobaradaran
Associate Professor, Department of Environmental Health Engineering, School of Public Health, Bushehr University of Medical Sciences, Bushehr, Iran
دانشیار، گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، بوشهر، ایران
نشانی اینترنتی
http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-7026-3&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/119/article-119-1167472.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی-کامل
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات