این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
Middle East Journal of Digestive Diseases، جلد ۵، شماره ۲، صفحات ۶۵-۰

عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Malnutrition in Liver Cirrhosis: The Influence of Protein and Sodium
چکیده انگلیسی مقاله Protein calorie malnutrition (PCM) is associated with an increased risk of morbidity and mortality in patients with cirrhosis and occurs in 50%-90% of these patients. Although the pathogenesis of PCM is multifactorial, alterations in protein metabolism play an important role. This article is based on a selective literature review of protein and sodium recommendations. Daily protein and sodium requirements of patients with cirrhosis have been the subject of many research studies since inadequate amounts of both can contribute to the development of malnutrition. Previous recommendations that limited protein intake should no longer be practiced as protein requirements of patients with cirrhosis are higher than those of healthy individuals. Higher intakes of branched-chain amino acids as well as vegetable proteins have shown benefits in patients with cirrhosis, but more research is needed on both topics. Sodium restrictions are necessary to prevent ascites development, but very strict limitations, which may lead to PCM should be avoided.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Malnutrition,Liver Cirrhosis,Ascites

نویسندگان مقاله ساره اقتصاد | sareh eghtesad


حسین پوستچی | hossein poustchi


رضا ملک زاده | reza malekzadeh



نشانی اینترنتی http://www.mejdd.org/index.php/mejdd/article/view/1129
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده Review Article
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات