این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 30 آذر 1404
شیمی و مهندسی شیمی ایران
، جلد ۳۷، شماره ۱، صفحات ۱۳۳-۱۴۳
عنوان فارسی
بررسی تأثیر پارامترهای عملیاتی بر فرایند فراتصفیه آب پنیر و مقاومت غشا با استفاده از غشا الیاف توخالی نانوساختار پلیاترسولفون
چکیده فارسی مقاله
آب پنیر یک آلاینده قوی است که پس از تهیه پنیر و یا حذف کازئین و چربی شیر باقی می ماند و در حدود 50% مواد ارزشمند شیر را دارا است. فرایندهای غشایی برای تصفیه و تغلیظ پروتئین های آب پنیر در صنایع لبنی از توجه ویژه ای برخوردارند. استفاده از این فرایندها سبب می شود افزون بر بازیابی محتوای ارزشمند آب پنیر، از آلودگی محیط زیست و خطرهای احتمالی آن برای گیاهان و جانوران در صورت دفع شدن به محیط زیست، جلوگیری شود. در این پژوهش سه غشا الیاف توخالی نانوساختار پلیاتر سولفون با اندازه حفره ها و ویژگی های گوناگون به منظور بررسی مقاومت ذاتی غشاها و تأثیر پارامترهای دما و فشار بر مقاومت گرفتگی غشا، تأثیر پارامتر دما بر روی شار جریان عبوری، پس زنی پروتئین و عبوردهی لاکتوز مورد بررسی قرار گرفتند. نتیجه ها نشان داد با افزایش دما شار افزایش می یابد. مقاومت ذاتی غشا و مقاومت گرفتگی با کاهش اندازه حفرهها افزایش می یابند. مقاومت گرفتگی با افزایش فشار افزایش یافته ولی مقاومت ذاتی تغییر محسوسی نمی کند
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effect of Operating Parameters on Ultrafiltration of Whey and Membrane Resistance Using Nanostructure Hollow Fiber Polyethersulfone Membrane
چکیده انگلیسی مقاله
Whey, as a strong environmental pollutant, is produced along the production of cheese and contains about 50% of the valuable nutrients of milk. The membrane-based separation process is one of the most fascinating technologies for concentration and purification of whey proteins in the dairy industries; using this technology makes fewer damages to the nutrients of whey.In addition, separation of the valuable compounds of whey makes less environmental problems. In this study, three different nanostructure PES hollow fiber membranes with different characterization and pore sizes have been used and their intrinsic resistances were measured; the effect of temperature and pressure on fouling resistances and the effect of temperature on the permeation flux, protein rejection, and lactose permeation were studied. The results showed that permeation flux increases with increase in temperature. The intrinsic resistance and fouling resistances of the membranes increase with a decrease in pore size. The fouling resistance increases by pressure even though the intrinsic resistance of the membrane doesn't change.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
غلامرضا باکری |
آزمایشگاه تحقیقاتی فناوریهای نوین غشایی، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، بابل، ایران
شبنم لطفی |
آزمایشگاه تحقیقاتی فناوریهای نوین غشایی، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، بابل، ایران
نشانی اینترنتی
http://www.nsmsi.ir/article_28582_0b7666c129c6be625548a29c945983f2.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/931/article-931-1200716.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات