این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
Journal of Food Quality and Hazards Control
، جلد ۲، شماره ۴، صفحات ۱۱۲-۱۱۷
عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Microbial Exopolysaccharides: A Review of Their Function and Application in Food Sciences
چکیده انگلیسی مقاله
Extracellular polymeric substances are defined as high molecular weight compounds secreted by the microorganisms in the surrounding area. Since these extracellular substances are mainly polysaccharide, they are named exopolysaccharide. Microbial exopolysaccharides composed of sugar residue have growing interest as a new class of microbial products which can be used in food, pharmaceutical, and biomedical industries. Microbial derived exopolysaccharides are considered as either good substitute of other synthetic or natural polymers or novel biopolymers which are used in food for thickening, suspending and gelling function. However, microbial derived compounds have a versatile reputation and the numbers of published articles in this area are increasing, only three exopolysaccharides xanthan, gellan and dextran have been survived the industrial competition. Considering the extensive function of microbial exopoly-saccharides and the importance of physical properties and chemical structure in functionality determination, the function and application of microbial exopolysaccharides are discussed with the emphasis on physical properties and chemical structure in this review.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Food Microbiology, Polysaccharides, Food Technology
نویسندگان مقاله
n ملاخلیلی میبدی | n mollakhalili meybodi
department of food science and technology, national nutrition and food technology research institute, faculty of nutrition sciences and technology, shahid beheshti university of medical sciences, tehran, iran
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)
محمدعلی محمدی فر | m a mohammadifar
mohamdif@ut.ac.ir
نشانی اینترنتی
http://jfqhc.ssu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-114&slc_lang=en&sid=en
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
Review article
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات