این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
Journal of Food Quality and Hazards Control، جلد ۱، شماره ۱، صفحات ۳۲-۳۴

عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی First molecular identification of Sarcocystis hirsuta in Iranian beef: A case report
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: The main agents of sarcocystosis in cattle as an intermediate host include S. cruzi, S. hominis and S. hirsuta. A sensitive and specific tool such as molecular-based techniques would be necessary to identify the species. Case report: After collection of beef sample from Yazd slaughterhouse, DNA extraction was done with salting out method. The 18SrRNA gene as a specific target gene was used for molecular detection of Sarcocystis spp, then Restriction Fragment Length Polymorphysm (RFLP) analysis identified the speciesusing Rsa and Bfa. Results showed that our designed molecular method could identify S. hirsuta in beef sample. Conclusion: Based on our knowledge, this study indicates the first report of molecular identification of S. hirsuta in Iran.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Sarcocystis, Molecular diagnostic techniques, Meat, Iran

نویسندگان مقاله g اسلامی | g eslami
department of parasitology and mycology, faculty of medicine, shahid sadoughi university of medical sciences, yazd, iran


a ظهورتبار | a zohourtabar
azohourtabar2000@gmail.com


s r مهریزی | s r mehrizi
official meat inspector at yazd industrial slaughterhouse, yazd, iran



نشانی اینترنتی http://jfqhc.ssu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-18&slc_lang=en&sid=en
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده Case report
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات