این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 6 دی 1404
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران
، جلد ۱۷، شماره ۱، صفحات ۱۱۹-۱۹۶
عنوان فارسی
مطالعه اسانس ارس Juniperus excelsa
چکیده فارسی مقاله
ارس یکی از مهمترین سوزنی برگان بومی ایران است. ارس به عنوان یکی از مقاومترین درختان به سرماهای شدید (بیش از 40 درجه سانتیگراد زیر صفر) و خشکی، جایگاه ویژهای در نواحی کوهستانی ایران دارد که میبایستی از کلیه جهات مورد بررسی قرار گیرد. در این پژوهش سعی شد که با بررسی ویژگیهای کمی و کیفی اسانس سرشاخههای سبز و میوه ارس علاوه بر شناسایی اجزای اسانس، اثر عوامل محیطی بر متابولیسم فرآوردههای ثانوی مطالعه شود. برای بررسی اسانس ارس، سرشاخههای سبز و مخروطهای ماده پایههای نر، ماده و نر-ماده ارس پس از تقطیر با بخار توسط GC/MS تجزیه شدند. نتایج نشان داد که مقدار اسانس در مخروطهای ماده ارس به طور چشمگیری زیادتر از سرشاخههای سبز است. روند تغییرات فصلی اسانس مخروطهای ماده متفاوت از سرشاخههای ارس بوده، به طوری که مقدار اسانس مخروطهای ماده در طول دوره رشد و نمو افزایش مییابد، ولی در سرشاخههای سبز کاهش مییابد. با تجزیه اسانس سرشاخهها و مخروطهای ماده، 32 ترکیب ترپنوییدی شناسایی شد که عمدهترین آنها عبارتند از α-pinene، limonene، trans-verbenol، cis- verbenol، verbenone، γ- elemene، elemol ، که α- pinene با میزان 70% بیشترین ترکیب اسانس ارس را تشکیل میدهد. تغییرات فصلی هر یک از اجزای تشکیل دهنده اسانس ارس بسیار متفاوت میباشد. اثر خشکانیدن در جداسازی ترکیبات بسیار با ارزش بوده و کاربردهای اقتصادی دارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ارس، اسانس، فرآوردههای ثانوی، تغییرات فصلی، Juniperus spp،
عنوان انگلیسی
Study of essential oils in Juniperus spp.
چکیده انگلیسی مقاله
Juniper is the most important native conifer in Iran. Juniper as one of the most resistant tree species to extreme conditions, frost (up to –40°C) and drought, plays important role in mountainous regions of Iran. In this study, by investigation on qualitative and quantitative characteristics of essential oils of leaves and berries (female cones), the effects of environmental factors were studied on metabolism of secondary products. The volatitale constituents of the Leaves and berries of male, female and male-female trees isolated by steam-distillation were analyzed by GC-MS. Results indicated that the amount of essential oil in berries is higher than that in leaves. Seasonal alteration of essential oil of berries differs from leaves. The essential oil of berries increase during growth period, however decreased in leaves. Besides drying has increasing effect on essential oil. In total 32 terpenoidic components were found that α-pinene, limonene, trans-verbenol, cis-verbenol, verbenone, Υ- elemone and elemol were the important ones. α-pinene up to 70% of essential oil content was the highest component. Seasonal alteration of each component was very variable. Drying effect can be valuable for isolation of components and commercial applications.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
پروین صالحی شانجانی |
عضو هیأت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع، صندوق پستی 116-13185، تهران، ایران
مهدی میرزا |
عضو هیأت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع، صندوق پستی 116-13185، تهران، ایران
نشانی اینترنتی
http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_118182_1d17098a261c2baa8d60bcdadd7c417b.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-1222049.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات