این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
Caspian Journal of Enviromental Sciences، جلد ۶، شماره ۲، صفحات ۱۵۱-۱۶۰

عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Starch and sugar conversion in Dioscorea esculenta tubers and Curcuma longa rhizomes during storage
چکیده انگلیسی مقاله An investigation was carried out to reveal the changes in the concentration of soluble carbohydrates under tuber dormancy in food yam (Dioscorea esculenta) tubers and in an economically important spice cum medicinal plant turmeric (Curcuma longa) rhizomes under storage. Harvested, fully matured tubers of yam and rhizomes of turmeric were stored in wooden boxes under the conditions of 28 ? 2?C temperature and 65 to 75% relative humidity in dark. The moisture content, dry weight, starch, sugars, organic acids and respiration were studied in the tubers during 1 to 7 weeks after storage individually. This investigation revealed that the moisture content, dry weight and starch levels decreased gradually with a concomitant increase in sugar content under different stages of dormancy.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Carbohydrate. Dormancy. Storage tubers rhizomes starch

نویسندگان مقاله r panneerselvam |
r. panneerselvam , c. abdul jaleel stress physiology lab, department of botany, annamalai university, annamalainagar 608 002, tamil nadu, india. corresponding author s e-mail rpselvam9@hotmail.com


نشانی اینترنتی http://cjes.guilan.ac.ir/article_1012_b571f7bd5c3397a9c04b2702c8f759b7.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات