این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، جلد ۱۵، شماره ۱، صفحات ۱-۲۲

عنوان فارسی بررسی تغییرات کمی و کیفی اسانس آویشن کوهی (Thymus kotschyanus) در دوره رشد گیاه و با روشهای مختلف تقطیر
چکیده فارسی مقاله برای اجرای این طرح اندامهای هوایی آویشن کوهی (Thymus kotschyanus) از یکی از رویشگاههای طبیعی خود در ایستگاه تحقیقاتی سیراچال،‌ در سه مرحله قبل از گلدهی،‌ اوایل گلدهی و گلدهی کامل جمع‌آوری گردید و با روشهای مختلف اسانس‌گیری (تقطیر با آب، تقطیر با آب و بخار آب و نیز تقطیر با بخار آب مستقیم)،‌اسانس استخراج و بازده اسانس محاسبه شد. سپس اسانسهای بدست آمده با استفاده از دستگاه گازکروماتوگراف (GC) و گاز کروماتوگراف کوپل شده با طیف سنج‌ جرمی (GC/MS) مورد شناسایی کمی و کیفی قرار گرفت. بدین ترتیب، تأثیر مرحله رشد گیاه و روش اسانس‌گیری بر کمیت و کیفیت اسانس آویشن کوهی مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد که بالاترین بازده اسانس با روش تقطیر با آب و پایین‌ترین بازده به روش تقطیر با بخار آب حاصل شد. بازده اسانس بسته به روش تقطیر و مرحله رشد گیاه بین 0.28% تا 1.80% متغیر بود. ترکیبهای اصلی در تمام اسانسها کارواکرول (61.2%- 46.7%)، تیمول (26.9%-7.5%)، گاماترپینن،‌ پاراسیمن و بورنئول بودند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آویشن کوهی، ‌Thymus kotschyanus، اسانس، روش تقطیر، کارواکرول، ‌ تیمول،

عنوان انگلیسی Quantitative and qualitative variation of essential oil of Thymus kotschyanus by different methods of distillation and stage of plant growth
چکیده انگلیسی مقاله The aerial parts of Thymus kotschyanus Boiss & Hohen were collected in three stages of plant growth (before, at the beginning and complete flowering) from research station of Sirachal. The essential oils of plant materials were isolated by steam-, hydro- and water-steam distillation from the aerial parts. The oils were analyzed by capillary GC and GC-MS. So, the effect of distillation methods and stages of plant growth on oil content and composition of Thymus kotschyanus was investigated. The oil yield, related to distillation method and stage of plant growth, was  0.28-1.80% w/w (the highest for complete flowering stage by hydrodistillation method). The main constituents in all of the oils were carvacrol (46.74-61.23%), thymol (7.51- 26.92 %), g-terpinene, p-cymene and borneol.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله فاطمه سفیدکن |
عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع

عباس رحیمی بیدگلی |
دانشگاه شهید بهشتی، دانکشده علوم، گروه شیمی


نشانی اینترنتی http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_118190_21e8a233d68d308b07d4a2328f02797d.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-1226717.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات