این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، جلد ۱۵، شماره ۱، صفحات ۴۹-۵۸

عنوان فارسی بررسی ترکیبهای شیمیایی اسانس بومادران کوهستانی Achillea vermicularis Trin.
چکیده فارسی مقاله از اسانس اکثر گونه‌های بومادران در صنایع مختلف دارویی و بهداشتی استفاده می‌شود. به علت شرایط اقلیمی مناسب و سایر عوامل خاص جغرافیایی گیاهان متنوع و زیادی در بیشتر مناطق ایران می‌رویند که اکثرآنها خواص متفاوتی را دارا می‌باشند. استفاده صحیح از گیاهان دارویی مستلزم شناخت و بررسی دقیق ترکیبهای شیمیایی موجود در آنها است. تجزیه و شناخت کامل چنین گیاهانی از نظر بحث داروشناسی اهمیت زیادی دارد. در این تحقیق پس از جمع‌آوری گیاه از شهرستانک به روش تقطیر با آب (نوع کلونجر طبق دارونامه بریتانیا) نمونه مورد آزمایش مورد اسانس‌گیری قرار گفت که بازده اسانس در گل 0.44 درصد و در برگ 0.71 درصد بدست آمد. نمونه‌های اسانس گل و برگ توسط دستگاههای کروماتوگرافی گازی (GC) و کروماتوگرافی گازی متصل به طیف‌سنج جرمی (GC/MS) مورد شناسایی قرار گرفتند. ترکیبهای عمده در گل عبارتند از: ‌Camphor (31.2 درصد)،‌ 1.8-cineole(25.7درصد)، camphor (21.4درصد)، trans- p- menth- 2- en- 1- ol  (5.3 درصد) و همچنین در برگ 1.8- cineole (25.4درصد)، camphor (21.4درصد)، trans- p- menth- 2- en- 1-ol  (18 درصد) و sabinene (4 درصد) بدست آمد. با توجه به میزان مواد مؤثره موجود در گیاه که عمده‌ترین آنها ترکیب camphor در گل است به عنوان ترکیبی که دارای خواص ضد جوش، ضد احتقان و ورم،‌ گندزدا، خلط‌آور و تسکین دهنده سوزش و خارش شناخته شده و همچنین ترکیب 1 و 8- سینئول که دارای خواص بیهوش کنندگی، کرم‌کش، ضد آلرژی، گندزدا، باکتری‌کش، خلط‌آور، مسکن، پایین آورنده فشار خون، عامل درمان التهاب حنجره سرفه و برونشیت است و همچنین ترکیب ترپینئول که دارای خواص ضد آلرژی، گندزدا، ضد سرفه، باکتری‌کش و عاملی که باعث تحریک انقباضهای کیسه صفرا می‌شود، شناخته شده است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله بومادران کوهستانی، تقطیر با آب، کافور، 1و8- سینئول و ترپینئول،

عنوان انگلیسی Chemical constituents of essential oil from Achillea vermicularis trin.
چکیده انگلیسی مقاله The composition of the oils from flower and leaf of Achilleea vermicularis Trin. Were Collected during the flowering period. The essential oils obtainad by hydrodistillation method (Clevenger- type appratus). The percentage of oils for flower were 0.44% and for leaf were 0.71% calculated on the dry weight, andlyzed by GC and GC/MS. The major constituents in flower were camphor (31.2%), 1.8-cineole (24%), trans- p- menth- 2- en- 1- ol (14.8%), α-terpineol (5.3%) and for leaf were 1.8- cineole(25.7%), cemphor (21.4%), trans- p- menth- 2- en- 1- ol (18%) and sabinene (4%) respectively.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله کامکار جایمند |
عضو ‌هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع

محمدباقر رضایی |
عضو ‌هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع


نشانی اینترنتی http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_118201_2a5b048ce41b8f64d323376e699906d6.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-1226720.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات