این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، جلد ۴، شماره ۱، صفحات ۳۳-۵۲

عنوان فارسی بررسی تاثیر مراحل مختلف رشد گیاه مریم گلی دارویی در تولید اسانس و ترکیبهای شیمیایی
چکیده فارسی مقاله میزان فعالیت بیولوژیکی و کاربرد اسانس مریم گلی    Salvia officinalis (Lamiaceae)در صنایع دارویی، غذایی و یا بهداشتی به ترکیبهای موجود در آن بستگی دارد که خود تحت تاثیر عوامل مختلف می باشد. به منظور مشخص نمودن میزان کمی و نوع ترکیبهای اسانس در طی مراحل مختلف رشد، اقدام به جمع آوری گیاه شد. اندامهای مختلف گیاه به تفکیک و به روش تقطیر با بخار آب مورد اسانس گیری قرار گرفت، بعد اسانسها را به روش دستگاهی (GC/MC) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که ترکیبات اسانس در اندامهای مختلف از نظر نوع و مقدار متفاوت است. آلفا و بتاتوجون به عنوان دو ترکیب مطرح در اسانس گیاه کمترین مقدار را در اندام برگ (در زمان گلدهی) نشان می دهند (1.2 % و 0.3 %). تحقیق حاضر نشان داد که میزان کامفر (2.9 %)، سینئول ( 2%)، آلفا و بتاتوجون ( 6.4 % و 1.6 % ) در اسانس سرشاخه گیاه مورد بررسی کمتر از میزان استاندارد بین المللی یعنی به ترتیب ذکر شده 33%، 1%، 16% و 2% است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Study of chemical composition of essential oil from sage during growth period
چکیده انگلیسی مقاله Biological activity and making use of sage,s essential oil in different industries depends on chemical composition of essential oil, which is impresionable by different factors. In order to study the quality and quantity of essential oil along growth periods, the plant samples were gathered and essential oil were isolated by steam distillation method. Volatile parts was analysed by GCMS instrument. This study revealed that quality and quantity of chemical composition is different based on parts of plant; α-thujone and β-thujone as two important compound were the lowest in the leaves of sage at flowering stage ( 1.2 % , 3%). The present study showed that quantity of Champhor  (2.9%), Cineole (2%), α-thujone (6.4%), and β-thujone (1.6%) in essential oil of aerial parts of plant are lower than the level of international stansard.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله لطیفه احمدی |
عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع، بخش تحقیقات گیاهان دارویی و محصولات فرعی


نشانی اینترنتی http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_118269_b5fb9feaffc2615b72bcb834a2c1b1b7.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-1233246.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات