این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 1 دی 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۸، شماره ۴، صفحات ۱۷-۲۸
عنوان فارسی
اثر محلولپاشی سولفات روی و جلبک دریایی بر ویژگیهای کمی و کیفی طالبی محلی کرمانشاه (کالک)
چکیده فارسی مقاله
این پژوهش بهمنظور بررسی اثر محلولپاشی سولفات روی و جلبکدریایی بر ویژگیهای کمی و کیفی طالبی محلی کرمانشاه (کالک) انجام شد. پس از کاشت بذرها در زمین اصلی، بوتهها در سه مرحله 4 تا 6 برگی، شروع گلدهی و پس از تشکیل میوهها، محلولپاشی شدند. آزمایش بهصورت فاکتوریل بر پایه طرح بلوک کامل تصادفی با 9 تیمار شامل غلظتهای مختلف سولفات روی (0/5 و 1 گرم در لیتر) و جلبکدریایی (0/5 و 1 گرم در لیتر) و در سه تکرار انجام شد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که تیمار سولفات روی (0/5 گرم در لیتر) بههمراه جلبک دریایی (1 گرم در لیتر) بر صفات وزن، طول و قطر میوه، وزن گوشت میوه، وزن تر و خشک بوته، سفتی بافت میوه، تأثیر معنیداری داشت. بیشترین میزان ویتامین ث در تیمار 1 گرم در لیتر سولفات روی بههمراه 0/5 گرم در لیتر جلبک دریایی مشاهده شد. بیشترین میزان وزن کل بذر در تیمار 0/5 گرم در لیتر سولفات روی بههمراه 1 گرم در لیتر جلبک دریایی اندازهگیری شد. محلولپاشی سولفات روی و جلبک دریایی اثر معنیداری بر میزان مواد جامد محلول نداشتند، ولی تیمار 0/5 گرم در لیتر سولفات روی، باعث افزایش میزان اسیدهای آلی میوه شد. بیشترین مقدار شاخص طعم میوه نیز در تیمار 1 گرم در لیتر جلبک دریایی مشاهده شد. درمجموع یافتههای پژوهش نشان داد که کاربرد توأم سولفات روی و غلظتهای پایین عصاره جلبک دریایی، تأثیر قابل توجهی بر بسیاری از شاخصهای کمی و کیفی طالبی کالک داشت و میتوان کاربرد آن را بهعنوان یک کود زیستی توصیه کرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کالک، ویتامین ث، شاخص طعم، کودهای زیستی، ویژگیهای کمی و کیفی
عنوان انگلیسی
Effect of Foliar Application of Zinc Sulfate and Seaweed on Qualitative and Quantitative Characteristics of Local Kermanshah Cantaloupe (Kalak)
چکیده انگلیسی مقاله
The effect of foliar application of zinc sulfate and seaweed on qualitative and quantitative characteristics of local Kermanshah cantaloupe (Cucumis melo L., Cantalupensis Group) cv. Kalak was investigated. After sowing seeds in the field, the plants were sprayed in three stages including the 4-6 leaf stage, flowering and after the fruit set. The experiment had a factorial design based on the randomized complete block design with 9 treatments including various concentrations of zinc sulfate (0.5 and 1 g L-1) and seaweed (0.5 and 1 g L-1) and was repeated three times. The results of analysis of variance showed that zinc sulfate at 0.5 g L-1 and seaweed at 1 g L-1 had significant effects on the weight, length and diameter of the fruit, the weight of the fresh fruit, fresh and dry weight of the plant, and fruit firmness. The highest amount of vitamin C was observed in zinc sulfate at 1 g L-1 and seaweed at 0.5 g L-1. The highest total seed weight was obtained in zinc sulfate at 0.5 g L-1 and seaweed at 1 g L-1. Foliar application of zinc sulfate and seaweed did not have a significant effect on total soluble solids (TSS). However, zinc sulfate at 0.5 g L-1 increased the amount of titratable acid (TA) in the fruit juice. The highest amount of the TSS/TA ratio of the fruits was observed in application of seaweed at 1 g L-1. Overall, the findings of the present study indicated that simultaneous application of zinc sulfate and low concentrations of seaweed extract has a significant effect on many qualitative and quantitative characteristics of "Kalak" Cantaloupe and can be recommended as a biofertilizer.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مسیح رحیمی | M. Rahimi
Department of Horticulture, Isfahan (Khorasgan) Branch, Islamic Azad University, Isfahan, Iran.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)
حسینعلی اسدی قارنه | H.A. Asadi-Gharneh
Department of Horticulture, Isfahan (Khorasgan) Branch, Islamic Azad University, Isfahan, Iran.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3307-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/737/article-737-1236085.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات