این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تولید محصولات زراعی و باغی، جلد ۸، شماره ۴، صفحات ۴۵-۵۷

عنوان فارسی اثر تنش گرمای آخر فصل بر رشد دانه و عملکرد کمی و کیفی گندم نان بهاره در اهواز
چکیده فارسی مقاله تنش گرمای آخر فصل در شرایط گرم و خشک مثل اهواز باعث کاهش عملکرد کمی و کیفی گندم می‌شود. به‌منظور بررسی اثر تنش گرمای آخر فصل بر طول دوره، سرعت پرشدن و عملکرد کمی و کیفی 20 رقم گندم نان بهاره، آزمایشی مزرعه‌ای در مزرعه پژوهشی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان در سال زراعی 88-1387 به‌صورت بلوک‌های نواری شامل چهار تاریخ کاشت (15 آبان، 15 آذر، 15 دی و 15 بهمن) در نوارهای افقی و 20 رقم گندم نان بهاره در نوارهای عمودی با سه تکرار اجرا شد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که اثر تاریخ کاشت و رقم و اثر متقابل آنها بر صفات اندازه‌گیری معنی‌دار بود. مقایسه میانگین اثر متقابل نشان داد که در تاریخ کاشت 15 آذر، بیشترین عملکرد دانه (7254 کیلوگرم در هکتار) توسط رقم چمران و کمترین مقدار آن (5445 کیلوگرم در هکتار) توسط رقم مارون حاصل شد. در شرایط تنش گرمای شدید (تاریخ کاشت 15 بهمن) بیشترین عملکرد دانه (2323 کیلوگرم در هکتار) مربوط به رقم مارون و کمترین آن (1258 کیلوگرم در هکتار) متعلق به رقم هامون بود. به‌طور کلی در شرایط کشت زودهنگام (15 آبان)، به‌هنگام (15 آذر) و دیرهنگام (15 دی) رقم چمران و در شرایط کشت خیلی دیر (15 بهمن) ارقام مارون، ویریناک، اروند و یا اترک مناسب بودند.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله عملکرد دانه، درصد پروتئین، عملکرد پروتئین

عنوان انگلیسی The Effect of Terminal Heat Stress on Grain Growth and Quantitative and Qualitative Yield of Spring Bread Wheat in Ahwaz
چکیده انگلیسی مقاله Terminal heat stress in hot and dry conditions like Ahwaz reduces the quantitative and qualitative yield of wheat. In order to study the effect of terminal heat stress on grain filling period duration, grain filling rate and quantitative and qualitative yield of 20 spring bread wheat cultivars, a field experiment was conducted in Research Farm of Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan, Iran in 2008-2009 as stripe block design and included four sowing dates (6 Nov., 6 Dec., 5 Jan. and 4 Feb.) in horizontal plots and 20 spring bread wheat cultivars in vertical plots with three replications. The analysis of variance showed that sowing date, genotypes and their interaction had a significant effect on measured traits. The mean comparison of interaction effect showed that in sowing date of 6 Dec. the highest grain yield (7254 kg/ha) was related to Chamran cultivar and the lowest grain yield (5445 kg/ha) belonged to Maroon cultivar. In terminal heat stress condition (sowing date of 4 Feb.), the highest grain yield (2323 kg/ha) was related to Maroon cultivar and the lowest grain yield (1258 kg/ha) belonged to Hamoon cultivar. Generally, in early (6 Nov.), timely (6 Dec.) and late (5 Jan) seeding, Chamran cultivar was suitable and in very late (4 Feb.) sowing, cultivars of Maroon, Virinak, Arvand and Atrak were suitable.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Grain yield, Protein percent, Protein yield

نویسندگان مقاله علی مشتطی | A. Moshatati
Ramin Agriculture and Natural Resources University of Khuzestan
دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان

سید عطا اله سیادت | A. Siadat
Ramin Agriculture and Natural Resources University of Khuzestan
دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان

خلیل عالمی سعید | KH. Alami Saeed
Ramin Agriculture and Natural Resources University of Khuzestan
دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان

عبدالمهدی بخشنده | A. Bakhshande
Ramin Agriculture and Natural Resources University of Khuzestan
دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان

محمدرضا جلال کمالی | M. R. Jalal Kamali
CIMMYT
م‍وسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر


نشانی اینترنتی http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3357-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/737/article-737-1236087.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات