این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
International Journal of Aquatic Biology، جلد ۲، شماره ۳، صفحات ۱۴۷-۰

عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Structural characterization of the olfactory epithelium of freshwater olive barb, Puntius sarana (Hamilton, 1822)
چکیده انگلیسی مقاله The cellular organization of the olfactory epithelium of Puntius sarana (Hamilton, 1822) was explored by means of optical and scanning electron microscopy. The oval shaped olfactory rosette was composed of 26-28 primary lamellae distributed from both sides of the central raphe. The sensory epithelium confined chiefly on the linguiform processes of the lamella and rest of the portion consisted of non-sensory epithelium. The sensory epithelium was embossed with morphologically distinct three types of sensory cells: ciliated, rod and microvillus receptor cells. The non-sensory epithelium was made up of mainly stratified epithelial cells and mucous cells. Different cells lining the olfactory epithelium were discussed in relation to mode of life and living of the fish concerned.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله saroj کومار ghosh | saroj kumar ghosh
fisheries laboratory, department of zoology, the university of burdwan, burdwan 713 104, west bengal, india


padmanabha chakrabarti | padmanabha chakrabarti
fisheries laboratory, department of zoology, the university of burdwan, burdwan 713 104, west bengal, india



نشانی اینترنتی http://npajournals.com/ijab/index.php/ijab/article/view/246
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده Articles
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات