این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
International Journal of Nanoscience and Nanotechnology (IJNN)، جلد ۱۰، شماره ۲، صفحات ۱۲۷-۱۳۲

عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Green Synthesis of Silver Nanoparticles:Eco-Friendly and Antibacterial
چکیده انگلیسی مقاله Nano world daily. In this paper the Lens culinaris seed extract was assessed for thegreen synthesis of silvernanoparticlesat temperature of 25◦C. The nanoparticles were characterized using Inductively CoupledPlasma spectrometry (ICP), X-ray diffraction (XRD) and Transmission electron microscopy (TEM). Thenthe antimicrobial activities of these nanoparticles were investigated. P. aeruginosa and S aureus were used as representatives of Gram-negative and Gram-positive bacteria, respectively. Percentage conversion of metal ion to metal nanoparticles were more than 95% after 60 days of the reaction. XRD was used to confirm the crystalline nature of the particles. Silver nanoparticles were mostly spherical with range in size from 5-25 nm. Ag nanoparticles synthesized with extract were exhibited a strong antibacterial activity against bothP.aeruginosa and S.aureus.This process is completely green and eco-friendly compatible.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Silver nanoparticles,ICP,TEM,XRD,Antimicrobial

نویسندگان مقاله s شمس |
department of plant breeding, faculty of agricultureal, shahid bahonar university of kerman, young researchers and elite club, ahvaz branch, islamic azad university, ahvaz, i. r. iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهید باهنر (Shahid bahonar university)

sh پورسیدی |
department of biotechnology, faculty of agricultureal, shahid bahonar university, kerman, i. r. iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهید باهنر (Shahid bahonar university)

h هاشمی پور رفسنجانی | hashemipour rafsanjani
department of engineer chemistry, faculty of engineering, shahid bahonar university, kerman, i. r. iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهید باهنر (Shahid bahonar university)


نشانی اینترنتی http://www.ijnnonline.net/article_6118_c76c541936d282b7d5f2ec2034bfd510.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات