این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
International Journal of Nanoscience and Nanotechnology (IJNN)، جلد ۹، شماره ۴، صفحات ۱۸۵-۱۹۲

عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Nano Particles of Blueberry in Inulin and b-Cyclodextrin Microencapsules
چکیده انگلیسی مقاله In this study, blueberry essential oil as a core material was microencapsulated with Inulin and β-cyclodextrin at a ratio of 1:5 (core: wall). Oil in water nano-emulsions were prepared by ultrasonic liquid processors and then transformed to encapsulate powder in spray dryer. Dried powder was stored at 4 ˚C in refrigerator for determining moisture, encapsulation efficiency and morphology properties of encapsulated powders by Scanning electron microscopy. Results showed that the best encapsulation efficiency was found where Inulin was used as wall material. Also, on the basis of observations with Scanning electron microscopy, it was indicated that particles size varied from the range of 140 nm to 20 μm. Accordingly, there is a direct relation between emulsion droplet size and surface blueberry content which affects the oxidation. On the other hand, there is a revise relationship between the emulsion droplet size and encapsulation efficiency.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله m هاشمی روان |
department of food science and technology, varamin-pishva branch, islamic azad university, varamin, i. r. iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)

علی اصغر مظلوم | a s
department of food science and technology, varamin-pishva branch, islamic azad university, varamin, i. r. iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)

n فرهادیار |
department of chemistry, varamin-pishva branch, islamic azad university, varamin, i. r. iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)


نشانی اینترنتی http://www.ijnnonline.net/article_4166_d3f40fce533eefc4819ba907b1f1bbe8.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات