این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، جلد ۷۶، شماره ۱۱، صفحات ۷۴۸-۷۵۶

عنوان فارسی اثر کوتاه‌مدت زنجبیل بر کیفیت زندگی، فعالیت بیماری و سطح سرمی برخی از فاکتورهای التهابی و استرس اکسیداتیو در بیماران کولیت اولسروز
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: التهاب مزمن و استرس اکسیداتیو دو عامل تعیین‌کننده شروع و شدت بیماری کولیت اولسروز (Ulcerative colitis) می‌باشند. پژوهش کنونی با هدف بررسی اثر زنجبیل به‌عنوان یک ماده خوراکی ضد التهاب و آنتی‌اکسیدان بر کیفیت زندگی، فعالیت بیماری و نیز سطح سرمی برخی از فاکتورهای التهابی و استرس اکسیداتیو بیماران کولیت اولسروز خفیف تا متوسط فعال صورت گرفت. روش بررسی: این مطالعه یک کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکور کنترل‌شده با دارونما بوده که در کلینیک تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در بازه زمانی آبان 1396 تا تیر1397 به انجام رسید. 46 بیمار مبتلا به کولیت اولسروز خفیف تا متوسط فعال روزانه چهار عدد کپسول حاوی mg 500 پودر ریشه خشک‌شده زنجبیل یا دارونمای مشابه را به‌مدت شش هفته همراه با وعده‌های غذایی مصرف کردند. فعالیت بالینی بیماری، کیفیت زندگی افراد با استفاده از پرسشنامه‌های دقیق و معتبر و نیز سطح سرمی فاکتورهای Total antioxidant capacity (TAC)، Malondialdehyde (MDA)، Tumor necrosis factor-α (TNF-α)، High-sensitivity C-reactive protein (hs-CRP) و Nuclear factor kappa B (NF-κB) پیش و پس از مداخله مورد ارزیابی قرار گرفت. یافته‌ها: مصرف زنجبیل سطح فاکتور MDA سرم را در گروه آزمون نسبت به گروه دارونما کاهش داد (0/04P=). افزون‌براین فاکتور TNF-α و فعالیت بیماری در گروه مصرف‌کننده زنجبیل پس از شش هفته مداخله نسبت به ابتدای مطالعه کاهش یافت درحالی‌که افزایش امتیاز کیفیت زندگی در این گروه نسبت به ابتدای مطالعه از نظر آماری معنادار نبود (0/05P>). نتیجه‌گیری: مصرف g 2 پودر ریشه خشک‌شده زنجبیل به‌مدت شش هفته موجب کاهش استرس اکسیداتیو در بیماران مبتلا به کولیت اولسروز خفیف تا متوسط فعال می‌شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله زنجبیل، التهاب، استرس اکسیداتیو، کولیت اولسروز

عنوان انگلیسی Short term effects of ginger on quality of life, disease activity index, inflammatory and oxidative stress factors in ulcerative colitis
چکیده انگلیسی مقاله Background: Chronic inflammation and oxidative stress are the two essential factors determining ulcerative colitis (UC) onset and severity status. In present study, we aimed to investigate short-term effects of ginger (Zingiber officinale) as a well-known antioxidant and anti-inflammatory agent on the quality of life, disease activity index and some of inflammatory and oxidative stress factors in patients with active mild to moderate UC. Methods: This study was a double blind placebo controlled randomized clinical trial conducted in nutrition and diet therapy clinic of Shahid Beheshti University of Medical Science, Tehran, Iran, from October 2017 to June 2018. Forty-six patients with active mild to moderate UC daily consumed four capsules of 500 mg dried ginger powder or similar placebo through eating their meals for 6 weeks. Before and after intervention, we analyzed patient´s scores of disease activity index, by simple clinical colitis activity index questionnaire (SCCAIQ) as well as their quality of life using inflammatory bowel disease questionnaire-9 (IBDQ-9). We also measured serum concentrations of total antioxidant capacity (TAC), malondialdehyde (MDA), tumor necrosis factor (TNF-α), high sensitive (hs)-CRP and nuclear factor κB (NF-κB) in fasted blood samples of each participant. Additionally, anthropometric and dietary intake values of energy, macro/micronutrients and minerals of all of participants were assessed at the same time. Results: While the mean of anthropometric measures and dietary intake values remained unchanged during the study, MDA level decreased in ginger group (P=0.04) compared with placebo group. Additionally, ginger supplementation successfully lowered serum levels of TNF-α and disease activity index after 6 weeks of intervention compared with baseline in ginger consumer group, however the increase of quality of life score was not statistically significant in mentioned group versus baseline values. No significant change in other study outcomes was observed at the end of 6 weeks within and between groups. Conclusion: Our data indicates that two grams per day supplementation with dried ginger powder can reduce oxidative stress level of patients with active mild to moderate UC.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله ginger, inflammation, oxidative stress, ulcerative colitis

نویسندگان مقاله مهرناز نیکخواه بداغی | Mehrnaz Nikkhah Bodaghi
Department of Clinical Nutrition and Dietetics, Faculty of Nutrition Sciences and Food Technology, National Nutrition and Food Technology Research Institute, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
گروه تغذیه بالینی و رژیم درمانی، دانشکده تغذیه و صنایع غذایی، انیستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.

ایرج ملکی | Iradj Maleki
Gut and Liver Research Center, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran.
مرکز تحقیقات گوارش و کبد، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران.

شهرام آگاه | Shahram Agah
Colorectal Research Center, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
مرکز تحقیقات کولورکتال، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.

آزیتا حکمت‌دوست | Azita Hekmatdoost
Department of Clinical Nutrition and Dietetics, Faculty of Nutrition Sciences and Food Technology, National Nutrition and Food Technology Research Institute, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
گروه تغذیه بالینی و رژیم درمانی، دانشکده تغذیه و صنایع غذایی، انیستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.


نشانی اینترنتی http://tumj.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3666-123&slc_lang=other&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/54/article-54-1277691.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده other
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده مقاله اصیل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات