این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، جلد ۳۴، شماره ۶، صفحات ۹۰۹-۹۲۳

عنوان فارسی بررسی میزان شیکوریک، کلروژنیک، کافئیک اسید و فعالیت آنتی‌اکسیدانی در چند گونه بومی ایران در مقایسه با Echinacea purpurea L. در مراحل مختلف نموی
چکیده فارسی مقاله پلی‌فنل‌ها و فلاونوئیدها به‌عنوان آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی در بسیاری از گونه‌های دارویی تیره کاسنی وجود دارند. شیکوریک اسید و کلروژنیک ‌اسید نوعی پلی‌فنل و از مشتقات کافئیک ‌اسید می‌باشند. این دو ترکیب به ویژه شیکوریک اسید در گیاه Echinacea purpurea L. به فراوانی یافت می‌شوند. این پژوهش با هدف شناسایی منابع بومی ایران برای تولید شیکوریک اسید و کلروژنیک ‌اسید و همچنین کافئیک اسید به‌عنوان پیش‌ساز این دو ترکیب انجام شده است. به این منظور برگ، ساقه و ریشه پنج گونه بومی ایران از تیره کاسنی به نام‌های Lactuca undulata، Lactuca serriola، Leontodon asperrimus، Cichorium intybus و Sonchus oleraceus در طی دو مرحله رویشی و زایشی از شمال شرق ایران جمع‌آوری و خشک شدند. بذرهای E. purpurea نیز خریداری و در شرایط گلخانه کشت داده شد. نتایج نشان داد که بیشترین میزان شیکوریک اسید (3.6 میلی‌گرم بر گرم ماده خشک) و کافئیک اسید (28.8 میلی‌گرم بر گرم ماده خشک) در ریشه گیاه E. purpurea به‌ترتیب در طی مرحله زایشی و رویشی وجود دارد. مقایسه عصاره‌های مختلف گونه‌های بومی با یکدیگر نشان داد که ساقه گیاه L. undulata در مرحله زایشی و ریشه گیاه L. asperrimus در مرحله رویشی به‌ترتیب بیشترین میزان شیکوریک اسید و کلروژنیک اسید (2.3 و 8.1 میلی‌گرم بر گرم ماده خشک) را داشت. کمترین IC50 مربوط به ریشه‌های گیاه E. purpurea در مرحله زایشی بود. از میان گونه‌های بومی مورد بررسی، به‌نظر می‌رسد که گیاهان L. undulata و L. asperrimus منابع بومی مناسب برای استخراج شیکوریک اسید، کلروژنیک اسید و کافئیک اسید می‌باشند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی An investigation on cichoric acid, chlorogenic, caffeic acid content and antioxidant activity in some Iranian native species compared to Echinacea purpurea L. in different developmental stages
چکیده انگلیسی مقاله Polyphenol and flavonoid compounds, belonging to the medicinal species of Asteraceae family, have been found as natural antioxidants. Cichoric and chlorogenic acid are two caffeic acid derivatives. These polyphenol components, especially cichoric acid, are the dominant components of Echinacea purpurea L. The general goal of this research was to identify Iranian native sources of cichoric acid, chlorogenicacid and also caffeic acid as their precursor. For this purpose, the roots, stems and leaves of five Iranian native species (Lactuca undulata, Lactuca serriola, Leontodon asperrimus, Cichorium intybus and Sonchus oleraceus) were collected during vegetative and reproductive stages from north eastern of Iran. The seeds of E. purpurea were purchased and cultured in greenhouse conditions. The results revealed that the highest amount of cichoric (3.6 mg/g DW) and caffeic acid (28.8 mg/g DW) was observed in E. purpurea roots during vegetative and reproductive stages, respectively. Among Iranian native species, L.undulata stems and L.asperrimus roots had the highest content of cichoric (2.3 mg/g DW) and chlorogenic acid (8.08 mg/g DW) in reproductive and vegetative stages, respectively. The highest antioxidant activity was found in E. purpurea roots during reproductive stage. The lowest level of IC50 was found in E.purpurea roots at reproductive stage. It seems that L. undulata and L. asperrimus could be suitable sources for cichoric, chlorogenic and caffeic acid, compared to other Iranian native species.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله رضوان رمضان نژاد |
دانشجوی دکتری، گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه گلستان، گرگان، ایران

مهناز اقدسی |
دانشیار، گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه گلستان، گرگان، ایران

محمد فاطمی |
استادیار، گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه گلستان، گرگان، ایران


نشانی اینترنتی http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_118488_ec58e95ae59985b107b018a70689f487.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-1285705.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات