این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، جلد ۳۴، شماره ۶، صفحات ۹۹۷-۱۰۰۶

عنوان فارسی پاسخ‌های بیوشیمیایی به عصاره مخمر و ساکارز در کشت سلولی سیاه‌دانه (Nigella sativa L.)
چکیده فارسی مقاله سیاه‌دانه (Nigella sativa L.) گیاهی دارویی و متعلق به خانواده آلاله می‌باشد. دانه‌های این گیاه در طب سنتی برای درمان بیماری‌های آسم، التهاب، دیابت و فشار خون بالا استفاده می‌شود. کشت سلولی این گیاه به‌دلیل ترکیب‌های فعال و کاربرد در پزشکی دارای اهمیت است. در این تحقیق، به‌منظور بررسی اثر عصاره مخمر و ساکارز بر ویژگی‌های رشد سلول و صفات بیوشیمیایی کشت سلولی سیاه‌دانه آزمایشی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار انجام شد. فاکتور اول سه غلظت عصاره مخمر (صفر، 0.5 و 1 میلی‌گرم در لیتر) و فاکتور دوم سه غلظت ساکارز (30، 45 و60 گرم در لیتر) انتخاب گردید. پس از گذشت چهار روز از اعمال تیمارها، میزان رشد، آنتوسیانین، مقدار پروتئین محلول، فعالیت آنزیم پراکسیداز، محتوی فنول، غلظت پراکسید هیدروژن و پراکسیداسیون لیپیدهای غشایی ارزیابی شد. نتایج این پژوهش نشان داد که کاربرد عصاره مخمر به تنهایی بر رشد سلول‌ها مؤثر بود و عصاره مخمر و ساکارز باعث افزایش معنی‌دار مقدار آنتوسیانین، مقدار پروتئین محلول، محتوی فنول، غلظت پراکسید هیدروژن و پراکسیداسیون لیپیدهای غشایی شد. این در حالیست که فعالیت آنزیم پراکسیداز به‌صورت معنی‌داری نسبت به نمونه شاهد کاهش یافت. نتایج نشان داد احتمالاً ساکارز و عصاره مخمر از طریق تأمین منابع غذایی و القاء تنش اکسیداتیو، آثار خود را بر روی سلول‌های سیاه‌دانه نشان دادند
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Biochemical responses to yeast extract and sucrose in black cumin (Nigella sativa L.) cell culture
چکیده انگلیسی مقاله Black cumin (Nigella sativa L.) is a medicinal plant belonging to the Ranunculaceae family. The seeds of Nigella sativa, also known as black seed, are used in traditional medicine as a natural remedy for several illnesses including asthma, inflammation, diabetes, and hypertension. The cell culture of this plant is important because of its active ingredients and significance in medicine. In this research, the effects of fungal elicitor (zero, 0.5 and 1 mg/L), and sucrose (30, 45 and 60 g/L) on the cell culture of black cumin was investigated as a factorial experiment in a completely randomized design with three replications. The cell growth characteristics and biochemical traits were assayed. The results showed that fungal elicitor and sucrose increased the membrane lipid peroxidation, protein concentration, phenol contents, hydrogen peroxide, and anthocyanin whereas peroxidase activity was significantly decreased compared to control. Generally, sucrose and fungal elicitor increased the growth and activity of the cell and increased the protein production by increasing oxidative stress in cells and increasing the entry of substances into the cell and stimulating metabolism.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله صادق عنبرستانی |
دانش‌آموخته کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران

علیرضا رضازاده |
استادیار، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران

آیت اله رضایی |
استادیار، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران


نشانی اینترنتی http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_118508_23888823b142e50c85009f1c1732ef08.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-1285712.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات