این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پزشکی قانونی، جلد ۲۴، شماره ۳، صفحات ۱-۲۰

عنوان فارسی تدابیر قانونی برای پیشگیری و مقابله با جرایم و تخلفات حوزه مواد خوراکی و آشامیدنی در نظام حقوقی ایران
چکیده فارسی مقاله مقدمه: بهداشت و سلامت مواد خوراکی و آشامیدنی به‌عنوان یکی از نیازهای حیاتی جامعه انسانی همواره مورد توجه قانون‌گذاران قرار گرفته است. زیرا تغذیه ناسالم آثار و پیامدهای ناگواری از قبیل شیوع بیماری‌ها و اختلالات جسمی و روانی را برای افراد جامعه در پی خواهد داشت. هدف این پژوهش، بررسی تدابیر قانونی برای پیشگیری و مقابله با جرایم و تخلفات حوزه مواد خوراکی و آشامیدنی در نظام حقوقی ایران بود. در این مطالعه مروری با روش کتابخانه‌ای، مطالب فیش‌برداری و گرد‌آوری شد و با شیوه تحلیلی- توصیفی و استنتاج منطقی، نتایج به ‌دست آمد. نتیجه‌گیری: برای پاسخ به این که جرایم و تخلفات حوزه مواد خوراکی و آشامیدنی کدام‌اند و قانون‌گذار چه تدابیری را برای مقابله و پیشگیری از این جرایم در نظر گرفته است، ابتدا سیاست جنایی- ‌تقنینی ایران در حوزه مذکور و ویژگی‌ها و ابعاد آن بیان شده و سپس نهادهای مهم رسیدگی‌کننده و وظایف آ‌نها ذکر شده است. آنگاه تدابیری که قانون‌گذار در زمینه پیشگیری و مقابله با این جرایم و تخلفات پیش‌بینی کرده (با توجه به قوانین و مقررات موجود) بررسی شده است. در پایان، چالش‌ها و راه‌کارهایی که در این زمینه وجود دارد و نیز راه‌های برون‌رفت از آن متذکر شده است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله مواد خوراکی و آشامیدنی، جرایم و تخلفات، تدابیر قانونی

عنوان انگلیسی Legal Measures for the Prevention and Counteraction of Crimes and Violation of Food and Drink in Iran’s Legal System
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: As one of the vital needs of the human community, the health of food and drink has always attracted the attention of legislators. Because unhealthy nutrition has adverse effects and consequences such as the spread of disease, physical and psychological disturbances will be addressed to the community. The aim of this study was to investigate the legal measures for the prevention and counteraction of crimes and violation of food and drink in Iran's legal system. In this review study with library method, materials were collected by taking notes and they were analyzed, using descriptive-analytical method and logical deduction. Conclusion: To respond to what the crimes and violation of food stuff field are and what the measures of legislator are to confronte and prevent these crimes, primary legitimate criminal policy of Iran in food stuff and drink field and its dimensions, as well as important institutions for dealing with these crimes and violation were expressed. Then the measures that legislators in anticipation and prevention of these crimes and incidents have predicted, depending on the current rules, were investigated. Finally, these challenges and solutions in this field and the ways to egress have been mentioned.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله علی پروینی | Ali Parvini
PhD. Criminal Rights & Criminology Department, Human Sciences Faculty, Roodehen Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
دکترای تخصصی، گروه حقوق جزا و جرم‌شناسی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن، تهران، ایران

مجید آقایی | Majid Aghaei
PhD. Criminal Rights & Criminology Department, Human Sciences Faculty, Islamshahr Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
دکترای تخصصی، گروه حقوق جزا و جرم‌شناسی، دانشکده علوم انسانی، واحد اسلام‌شهر، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

مونا طاهری‌دانالو | Mona Taheri Danaloo
MSc. Criminal Rights & Criminology Department, Human Sciences Faculty, Islamshahr Branch, Islamic Azad University, Tahran, Iran
کارشناس ارشد، گروه حقوق جزا و جرم‌شناسی، دانشکده علوم انسانی، واحد اسلام‌شهر، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران


نشانی اینترنتی http://sjfm.ir/browse.php?a_code=A-10-1-159&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/20/article-20-1288623.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده اپیدمیولوژی در پزشکی قانونی
نوع مقاله منتشر شده گزارش مورد
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات