این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 25 آذر 1404
Iranian Journal of Biotechnology
، جلد ۶، شماره ۱، صفحات ۱۶-۲۱
عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Cell Entrapment of Lactobacillus casei subsp. casei ATCC 39392 for Lactic Acid Production
چکیده انگلیسی مقاله
In this study, lactic acid production by repeated batch fermentation using cell entrapped methods was compared. Barium alginate beads, agar gel and polyurethane foam cubes were employed as carriers to immobilize Lactobacillus casei subsp. casei for the purpose of L (+)-lactic acid production. Increasing concentrations of lactic acid during fermentation were better tolerated by barium alginate entrapped cells. Alginate beads had a considerable effect on lactic acid production and reduced the fermentation time by half. The volumetric productivity with barium alginate and agar immobilized cells were 0.625 and 0.425 (g/lh) respectively, whereas it was 0.375 (g/lh) for conventional free-cell fermentation. Beside biocompatibility, barium alginate immobilized cells exhibited good mechanical strength during repetitive fermentations and could be used in repetitive batch cultures for more than 40 days. The novelty of this study is lactic acid production by repeated batch fermentation with immobilized L. casei using polyurethane foam (PUF) in an economical culture medium composed of whey and corn steep liquor supplemented by glucose.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
سعید میردامادی |
pilot biotechnology department, pasteur institute of iran, 69, pasteur avenue, p.o. box 13164, tehran, i.r. iran
سازمان اصلی تایید شده
: انستیتو پاستور ایران (Pasteur institute of iran)
سیاوش آتشگاهی |
department of biology, faculty of science, shahid chamran university, ahvaz, i.r. iran
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شهید چمران (Shahid chamran university)
افسانه رجبی |
biotechnology department, iranian research organization for science and technology irost , 71 forsat st. p.o. box 15815-3538, tehran, i.r. iran
فرزانه عزیز محسنی | aziz mohseni
biotechnology department, iranian research organization for science and technology irost , 71 forsat st. p.o. box 15815-3538, tehran, i.r. iran
محمد رعایایی |
department of biology, faculty of science, shahid chamran university, ahvaz, i.r. iran
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شهید چمران (Shahid chamran university)
جواد حامدی |
biotechnology laboratory, department of biology, faculty of science, tehran university, p.o. box 14155-6455, tehran, i.r. iran
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
نشانی اینترنتی
http://www.ijbiotech.com/article_7059_abf02d8e76452253e4b2eec2f21ccb51.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات