این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 آذر 1404
Iranian Journal of Biotechnology
، جلد ۵، شماره ۲، صفحات ۱۱۰-۱۱۳
عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Production and purification of a protease from an alkalophilic Bacillus sp. 2-5 strain isolated from soil
چکیده انگلیسی مقاله
This research has focused on isolation and characterization of a strain of Bacillus sp. from alkaline soil, which was able to produce extracellular alkaline protease at pHs ranging from 8 to 11 and temperatures of 20 to 50ºC. Also the impact of different carbon and nitrogen sources were investigated. The yield and fold of enzyme purification was 24% and 50 times, respectively. Molecular weight of purified enzyme was measured by SDS-PAGE as 24.7 kDa. The alkaline protease produced by Bacillus sp. 2 - 5 showed the most caseinolytic activity (without any gelatinolytic activity) at pH>10
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
حمیدرضا فلاحت پیشه |
department of food technology research, national nutrition and food technology research institute, shahid beheshti university, m.c., p.o. box 19395-4147, tehran, i.r. iran
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شهید بهشتی (Shahid beheshti university)
محمود جلالی |
department of nutrition and biochemistry, school of public health, tehran university of medical sciences, i.r. iran
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
ناصر بادامی |
department of nutrition and biochemistry, school of public health, tehran university of medical sciences, i.r. iran
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
نادیا مردانی |
department of nutrition and biochemistry, school of public health, tehran university of medical sciences, i.r. iran
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
کیانوش خسروی دارانی | khosravi darani
department of food technology research, national nutrition and food technology research institute, shahid beheshti university, m.c., p.o. box 19395-4147, tehran, i.r. iran
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شهید بهشتی (Shahid beheshti university)
نشانی اینترنتی
http://www.ijbiotech.com/article_9426_f4e408bdf8aee17bd08445f937d29917.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات