این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
Journal of Agricultural Science and Technology، جلد ۲۱، شماره ۲، صفحات ۳۳۱-۳۴۰

عنوان فارسی بررسی مقایسه‌ای ترکیبات شیمیایی و فعالیت بیولوژیک اسانس Froriepia subpinnata (اناریجه) در دو حالت وحشی و کاشته شده
چکیده فارسی مقاله فروریپیا یکی از جنس‌های خانواده‌ی چتریان است. تنها یک گونه از این جنس (اناریجه) در ایران گزارش شده است. در اکثر نقاط شمال ایران از برگ‌های تازه و جوان گیاه در تهیه‌ی بسیاری از غذاهای محلی استفاده می‌شود. علیرغم استفاده‌های گسترده‌ی این گیاه دارویی، تا‌کنون تحقیقات کمی بر روی آن صورت گرفته است. در این تحقیق ترکیبات شیمیایی و خاصیت ضد‌میکروبی اسانس گونه‌ی وحشی و کاشته شده‌ی گیاه ارزیابی و مقایسه شدند. با استفاده از کروماتوگرافی گازی و کروماتوگرافی گازی طیف سنجی جرمی در اسانس گیاه کاشته شده تعداد 53 ترکیب، که ترکیبات عمده مایرسنون (%40/27)، لیمونن (%60/18)، ترپینولن (%70/14) و توتارولون (%35/7) و در گیاه وحشی تعداد 72 ترکیب شناسایی شدند که عمده‌ی ترکیبات مایرسنون (%95/36)، لیمونن (%62/13)، ترپینولن (%04/11)، بتا-پینن (%69/7) بودند. همچنین فعالیت ضد‌باکتریایی و ضد‌قارچی این اسانس‌ها بر روی شش عدد باکتری و قارچ اندازه‌گیری شدند. باکتری گرم مثبت استافیلوکوکوس اورئوس با MIC بین 2-1 میکروگرم بر میلی‌لیتر بیشترین اثر را نشان داد. نتایج این تحقیق نشان دادکه ترکیبات عمده‌ی اسانس در هر دو گونه‌ی وحشی و کاشته شده تقریبا یکسان بودند. همچنین اینطور به نظر می‌رسد که کاشتن تنها بر روی بازده‌ی اسانس تاثیر دارد و بر روی ترکیبات شیمیایی اسانس تاثیری نداشته و آن‌ها ثابت باقی می‌مانند.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Comparative Evaluation of Chemical Compositions and Biological Activities of Wild and Cultivated Froriepia subpinnata L. Essential Oils
چکیده انگلیسی مقاله Froriepia is one of the Apiaceae genera. Only one species of this genus (Froriepia subpinnata L.) has been reported in Iran. In most parts of the North of Iran, young and pristine leaves are applied as stuffing in the preparation of various local foods. Despite wide applications of this medicinal plant, previously little research has been done on it. In this investigation, chemical compositions and antimicrobial activity of wild and cultivated Froriepia subpinnata essential oils were evaluated and compared. Applying GC and GC-MS, 53 components were registered in cultivated plant essential oil with major components- myrcenone (27.40%), limonene (18.60%), terpinolene (14.70%), and totarolone (7.35%), while 72 constituents were identified for wild plant essential oil with myrcenone (36.95%), limonene (13.62%), terpinolene (11.04%), and β-pinene (7.69%) as the major constituents. The antibacterial and the antimycotic activities of these oils were tested against six bacterial and fungal strains. The Gram-positive bacteria, Staphylococcus aureus, was most susceptible with MIC values 1-2 µg mL-1. The study results demonstrated that the main compounds were the same in the wild and cultivated plants essential oils. Also, it seems that cultivation only influences the essential oil yields, while the essential oil composition remains mostly constant.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله | F. Mirzania
Department of Organic Chemistry, Faculty of Chemistry, University of Mazandaran, Babolsar, Islamic Republic of Iran.
Department of Organic Chemistry, Faculty of Chemistry, University of Mazandaran, Babolsar, Iran.

| Y. Sarrafi
Department of Organic Chemistry, Faculty of Chemistry, University of Mazandaran, Babolsar, Islamic Republic of Iran.
Department of Organic Chemistry, Faculty of Chemistry, University of Mazandaran, Babolsar

| M. Moridi Farimani
Department of Phytochemistry, Medicinal Plants and Drugs Research Institute, Shahid Beheshti University, Tehran, Islamic Republic of Iran.
Department of Phytochemistry, Medicinal Plants and Drugs Research Institute, Shahid Beheshti University, G.C., Evin, 1983963113, Tehran, Iran.


نشانی اینترنتی http://journals.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-23-19837-1&slc_lang=en&sid=23
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/476/article-476-1291751.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات