این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
Journal of Agricultural Science and Technology، جلد ۲۱، شماره ۲، صفحات ۳۴۱-۳۵۶

عنوان فارسی اثر شرایط استخراج و فراوری بر ویتامین‌های محلول در عصاره میوه‌ی زرشک
چکیده فارسی مقاله ترکیبات زیست فعال زرشک، مانند ویتامین­های محلول در آب، در پزشکی و صنایع غذایی استفاده می­شوند. در این پژوهش، اثر شرایط مختلف استخراج شامل ارقام میوه (B. integerrima: A, B.vulgaris: P)، حلال­ (آب: W و اتانول: E)، نور (حضور: L و عدم حضور: T)، مقادیر pH (5/1 و 3)، دما (ºC 50 و 25) و اثرات شرایط مختلف فراوری مانند حرارت­دهی (ºC 95 و 80)، یخچالی­کردن (1 و 2 ماه)، انجماد (شاهد con)، مایکروویو (mic) و پرتودهی گاما (پرتودهی، γ، در دزهای 0، 5/0، 1، 5/2، 5، 5/7 و 10 کیلوگری) بر ترکیب ویتامین­های محلول در آب مطالعه شد. بیشترین و کمترین مقادیر ویتامین­های محلول در آب در عصاره­های مختلف و شرایط استخراج متفاوت، به­ترتیب، ویتامین C در عصاره­های AWL1.550 (بیشترین) و PEL350 (کمترین)؛ B5 در PWL1.550؛ AEL1.525 وAWL1.550؛ B6 در AWT350 و AEL1.550؛ B1در PET350 و PET1.550؛ فولیک اسید در AET350 و PWT350؛ بیوتین در AEL350 و AEL1.550؛ B2 در AET350 و PWL350 بودند. بیشترین و کمترین مقادیر ویتامین­های محلول در آب در شرایط مختلف فراوری، به­ترتیب، ویتامین C (Acon 460 (بیشترین)، Aref1 87/146 (کمترین)، Pcon 96/242 (بیشترین)، Pmic 52/21 (کمترین))؛ B5 (Aγ0.5 18/2919، A95 42/1312، Pγ10 88/3110، Pref2 52/1051)؛ B6 (Acon 30/36، Aγ7.5 04/21، Pγ10 70/12، P95 73/8)؛ B1 (Acon 00/2113، Aref2 09/965، Pcon 15/2298، Pγ10 76/217)؛ فولیک اسید (Aγ0.5 38/1700، Aγ10 11/947، Pcon 78/104، Pγ10 در رقم B. vulgaris پس از فراوری یافت نشد)، بیوتین (Amic 58/2267، Aγ10 63/1404، Pcon 72/324، Pγ2.5 33/118) و B2 (Aγ0.5 43/586، Aγ10 34/274، Pcon19/297، Pγ10 79/6) بودند.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ویتامین های محلول در آب،میوه زرشک،شرایط استخراج،شرایط فراوری،

عنوان انگلیسی Effect of Extraction and Processing Conditions on the Water-Soluble Vitamins of Barberry Fruits
چکیده انگلیسی مقاله The bioactive compounds of barberry such as water-soluble vitamins are used in medical and food industries. In this study, the effect of different extraction conditions and various process conditions were studied on water-soluble vitamins profile. The extraction conditions included varieties (species) are of fruits (B. integerrima: A, B. vulgaris: P), solvents (Water: W, Ethanol: E), light (Presence: L, Absence: T), pH (3 and 1.5), and temperature (25 and 50ºC). The process conditions included heating (95 and 80°C), chilling (ref 1, 2 months), freezing (con), microwave (mic) and gamma irradiation (γ at doses of 0.5, 1, 2.5, 5, 7.5, 10 kGy). The highest and lowest amounts of water-soluble vitamins in various extracts of different extraction conditions were respectively as follows: vitamin C in AWL1.550 (highest) and PEL350 (lowest); B5 in PWL1.550 and AEL1.525, AWL1.550; B6 in AWT350, and AEL1.550; B1 in PET350 and PET1.550; folic acid in AET350 and PWT350; biotin in AEL350 and AEL1.550; B2 in AET350 and PWL350 extracts. The highest and lowest amounts of water-soluble vitamins in various process conditions were respectively as follows: vitamin C (Acon 460 (highest), Aref1 146.87 (lowest), Pcon 242.96 (highest), Pmic 21.52 (lowest)), B5 (Aγ0.5 2919.18, A95 1312.42, Pγ10 3110.88, Pref2 1051.52), B6 (Acon 36.30, Aγ7.5 21.04, Pγ10 12.70, P95 8.73), B1 (Acon 2113.00, Aref2 965.09, Pcon 2298.15, Pγ10 217.76), folic acid (Aγ0.5 1700.38, Aγ10 947.11, Pcon 104.78, Pγ10 in B. vulgaris after processing was not found), biotin (Amic 2267.58, Aγ10 1404.63, Pcon 324.72, Pγ2.5 118.33), and B2 (Aγ0.5 586.43, Aγ10 274.34, Pcon 297.19, Pγ10 6.79).  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله B group vitamins, Bioactive compounds, HPLC, Vitamin C.

نویسندگان مقاله | S. Berenji Ardestani
Department of Food Science and Technology, Faculty of Agriculture, Tarbiat Modares University, Tehran, Islamic Republic of Iran.
1Former Ph.D. Student, Tarbiat Modares University

| M. A. Sahari
Department of Food Science and Technology, Faculty of Agriculture, Tarbiat Modares University, Tehran, Islamic Republic of Iran.
Department of Food Science and Technology, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran.

| M. Barzegar
Department of Food Science and Technology, Faculty of Agriculture, Tarbiat Modares University, Tehran, Islamic Republic of Iran.
TMU


نشانی اینترنتی http://journals.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-23-12687-2&slc_lang=en&sid=23
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/476/article-476-1291752.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات