این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
Journal of Agricultural Science and Technology
، جلد ۲۱، شماره ۲، صفحات ۳۶۹-۳۸۰
عنوان فارسی
خصوصیات تغذیه ای، ضد تغذیه ای و آنتی اکسیدانی چند گونه بادام وحشی از ایران
چکیده فارسی مقاله
سه منبع مختلف از بادام وحشی ( Amygdalus scorparia از بیضای فارس؛ A. scoparia از برازجان، استان بوشهر و A. hausknechtii از منطقه فیروزآباد، استان فارس) به منظور بررسی ترکیب اسیدآمینه و خصوصیات تغذیهای پروتئین مورد بررسی قرار گرفتند. میزان چربی با روش سوکسله و میزان پروتئین با روش کلدال به دست آمد. ضمنا، اسیدهای آمینه با روش HPLC آنالیز شدند. اسیدهایآمینه هیدروفوبیک و اسیدی فراوانترین اسیدهایآمینه موجود در پروتئین دانه بودند. در مقایسه با الگوی اسید آمینه ضروری توصیه شده توسط (WHO/FAOبرای یک فرد بزرگسال، لیزین، اسیدهای آمینه گوگرددار( متیونین + سیستئین) و هیستیدین به ترتیب اولین، دومین و سومین اسیدهای آمینه محدود کننده در پروتئین به دست آمده از منابع وحشی بودند. همچنین، کیفیت تغذیهای و ارزش انرژی زایی پروتئینهای بادامهای وحشی مورد مطالعه کمتر از بادام اهلی بودند. همچنین مشخص شد که بادام وحشی یک منبع غنی از مواد معدنی؛ به خصوص کلسیم، روی و فسفر میباشد. بادامهای وحشی سطوح بالاتری از ترکیبات فنلی و فعالیت آنتیاکسیدانی نسبت به بادام اهلی را دارا بودند. علاوه بر این، مقدار آمیگدالین، یک گلیکوزید سیانوژنیک که به طور عمده در میوه و دانههای خانواده Rosacea یافت میشود، به طور قابل توجهی در گونه های بادام وحشی (5/6-2/7٪، براساس وزن مرطوب) نسبت به بادام اهلی (9/0٪، وزنی / وزنی) بیشتر بود. به طور کلی، نتایج این مطالعه نشان میدهد که بادام وحشی قابلیت بالقوهای برای استفاده در صنعت مواد غذایی دارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آمیگدالین،آمینواسید،آنتی اکسیدان،بادام کوهی،خواص تغذیه ای،
عنوان انگلیسی
Nutritional, Anti-Nutritional, and Antioxidant Properties of Several Wild Almond Species from Iran
چکیده انگلیسی مقاله
Three different sources of Iranian wild almond (Amygdalus scoparia from Beyza, Fars Province, A. scoparia from Borazjan, Bushehr Province, and A. hausknechtii from Firouzabad, Fars Province) were evaluated for their amino acid compositions and protein nutritive quality attributes. Hydrophobic and acidic amino acids were the most abundant amino acids found in the seed protein. When compared to the (FAO/WHO)-recommended essential amino acid pattern for an adult, lysine, sulphur amino acids (methionine+cysteine) and histidine are considered the first, the second, and the third limiting amino acids, respectively, in the protein obtained from the wild almond sources. Also, the protein and energy values of the studied wild almonds were lower than those of the domestic almond. Wild almonds were also found to be rich sources of minerals; particularly calcium, zinc, and phosphorous. Wild almonds also had higher levels of phenolic compounds and antioxidant activities than those of the domestic almond. Furthermore, amygdalin, a cyanogenic glycoside mainly found in the fruit and seeds of Rosacea family, was obtained at significantly higher levels in the wild species (6.5-7.2%, wet basis) when compared to that in the studied domestic almond (0.9%, w/w). Overall, the results of this study show that there is a great potential for the application of wild almonds in the food industry.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
| M. Hosseinzadeh
Department of Food Science, Engineering, and Technology, University of Tehran, Karaj, 31587-77871, Islamic Republic of Iran.
Department of Food Science, Engineering and Technology, University of Tehran
| A. Moayedi
Department of Food Science and Technology, Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources, Gorgan, Islamic Republic of Iran.
Department of Food Science and Technology, Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources, Gorgan, Iran
| H. Chudar Moghaddas
Department of Food Science, Engineering, and Technology, University of Tehran, Karaj, 31587-77871, Islamic Republic of Iran.
Department of Food Science, Engineering and Technology, University of Tehran
| K. Rezaei
Department of Food Science, Engineering, and Technology, University of Tehran, Karaj, 31587-77871, Islamic Republic of Iran.
Department of Food Science, Engineering and Technology University of Tehran
نشانی اینترنتی
http://journals.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-23-18348-1&slc_lang=en&sid=23
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/476/article-476-1291754.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات