این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
Journal of Agricultural Science and Technology، جلد ۲۱، شماره ۲، صفحات ۳۸۱-۳۹۱

عنوان فارسی بررسی مقدار باقیمانده کلرپیریفوس در خیار گلخانه‌ای و کاهش آن در دوره زمانی قبل از برداشت و پس از برداشت با روش‌های خانگی
چکیده فارسی مقاله حشره­کش کلرپیریفوس کاربرد زیادی در کنترل آفات مختلف در گلخانه های خیار دارد. در این مطالعه تاثیر دوره زمانی و تیمارهای خانگی از جمله شستن، پوست کندن و ذخیره­سازی در یخچال بر کاهش مقدار باقیمانده کلرپیریفوس از خیار گلخانه­ای بررسی شد. نمونه های خیار گلخانه­ای یک ساعت پس از سمپاشی کلرپیریفوس به مدت 14 روز جمع­آوری و برای انجام تیمارهای مختلف به آزمایشگاه منتقل شدند. نمونه­ها با روش QuEChERS استخراج و با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی گازی GC-NPD مورد شناسایی قرار گرفتند. نتایج نشان داد، دامنه غلظت باقیمانده کلرپیریفوس در دوره زمانی 14 روزه در خیار گلخانه­ای به مقدار 73/4- 02/0 میلی­گرم بر کیلوگرم متغیر است و مقادیر باقیمانده کلرپیریفوس در یک دوره زمانی 14روزه یک کاهش تدریجی و روند نزولی را نشان می­دهد. نیمه عمر (t1/2) کلرپیریفوس در این دوره 9/1 روز تعیین شد. تیمارهای خانگی از جمله شستن، پوست کندن و ذخیره­سازی در یخچال در کاهش مقدار باقیمانده کلرپیریفوس بسیار موثر بوده است و در بین روشه­های مختلف، پوست کندن موثرترین روش برای کاهش مقادیر باقیمانده حشره­کش کلرپیریفوس است. نتایج به دست آمده نشان می­دهد که یک دوره زمانی مناسب پس از سم­پاشی کلرپیریفوس برای برداشت محصول و کاربرد روش­های خانگی برای استفاده ایمن از خیار گلخانه­ای جهت کاهش مقادیر باقیمانده سموم بسیار ضروری است.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Residue Content of Chlorpyrifos Applied to Greenhouse Cucumbers and Its Reduction during Pre‐Harvest Interval and Post‐Harvest Household Processing
چکیده انگلیسی مقاله Chlorpyrifos is widely used to control various insect pests on greenhouse cucumbers in Iran. In this study, the effects of the household processing such as washing, peeling, and refrigeration storage on the reduction of residue levels in cucumbers were investigated in different groups. Samples were collected at 1 hour to 14 days after application of chlorpyrifos and analyzed to determine the content of chlorpyrifos. Analysis was carried out by the QuEChERS method using GC-NPD. Residue levels in samples throughout a period of 14 days showed a gradual and significant (P< 0.05) decrease in contents of chlorpyrifos. The half-life (t1/2) of chlorpyrifos applied to cucumbers was 1.9 days. Chlorpyrifos was detected in concentration ranges of 0.02-4.73 mg kg-1. Household processing, such as washing, peeling and refrigeration storage, was effective in reducing the residue levels. Peeling was the most effective way to reduce residues in the cucumbers. Obtained results showed that a waiting period after chlorpyrifos application and household processing are required for safe consumption of cucumber.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله | N. Hassanzadeh
Department of Environmental Sciences, Faculty of Environment and Natural Resource, Malayer University, Malayer, Islamic Republic of Iran.
Department of Environmental Sciences, Faculty of Environment and Natural Resource, Malayer University, Malayer, Iran

| N. Bahramifar
Department of Environmental Sciences, Faculty of Natural Resources and Marine Sciences, Tarbiat Modares University, Mazandaran, Islamic Republic of Iran.
Department of Environment, Faculty of Natural Resources and Marine Science, Tarbiat Modares University, Iran


نشانی اینترنتی http://journals.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-23-14510-1&slc_lang=en&sid=23
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/476/article-476-1291755.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات